Wintervrienden – Feridun Oral, een hartverwarmende vriendschap

Kater Loetje woont met zijn baasje in een huis in het bos. Ze zijn dikke vrienden, maar het is wel een beetje saai, zo alleen met zijn tweetjes. Dan komt op een dag een eekhoorntje in de tuin. De twee dieren raken bevriend en spelen elke dag met elkaar. Maar als de winter begint, komt het eekhoorntje ineens niet meer langs… Loetje besluit zijn vriend te gaan zoeken en hij stapt voor het eerst in zijn leven de sneeuw in. Wintervrienden van Feridun Oral over een bijzondere vriendschap tussen een kater en een eekhoorn in de winter!

Zoeken wintervrienden

Best sneu voor zijn baasje (Walter), was het eerste wat ik dacht toen Loetje in ‘Wintervrienden’ besloot om de wijde wereld in te trekken. En ik zag meteen voor me hoe Walter hem gezocht moest hebben. En misschien wel tig foto’s gekopieerd en uitgedeeld heeft in de hoop om zijn beste vriend terug te vinden.

In het bos

In deze tijd van het jaar, zou ik me meteen zorgen maken om het vuurwerk, waar mijn katten nu al erg alert op reageren. Maar gelukkig blijkt Walter niet in de drukke (Rand)stad te wonen. Maar ergens waar… er eekhoorntjes in tuinen verschijnen.

Wintervrienden

Blij met vriendschap

Loetje ontmoet het eekhoorntje in de herfst, wanneer hij wakker wordt na een dutje onder de walnotenboom. Eerst lijkt het eekhoorntje bang, maar al gauw worden ze vrienden en wacht Loetje elke dag in de vensterbank totdat zijn vriendje weer walnoten komt zoeken in de tuin. Zodra hij het eekhoorntje ziet, rent Loetje dan naar buiten om samen in de bomen te klimmen, in het prachtige verhaal ‘Wintervrienden’.

Eenzaamheid wintervrienden

De eenzaamheid straalt van Loetje af zodra het winter wordt. Het begint te sneeuwen en het eekhoorntje komt niet meer naar de tuin. Loetje mist hem en besluit hem te gaan zoeken. Voor het eerst voelt hij sneeuw onder zijn voetjes en al spelend met de sneeuwvlokjes, dwaalt hij steeds verder van huis het bos in. Hij krijgt trek, en mist zijn baasje Walter en zijn warme huis.

Verrassing!

Terwijl hij een spoor naar huis probeert te vinden, wordt het donker en kouder en gaat het steeds harder waaien. Loetje gaat op zoek naar een slaapplek en ziet een grote boom met een gat in de stam waar hij naartoe klimt. En je raadt nooit wie daar woont! Het eekhoorntje! Als echte Wintervrienden slapen ze lekker warm tegen elkaar aan.

Naar huis

De volgende ochtend speelt Loetje met het eekhoorntje en de andere dieren in het bos. Toch wil hij weer naar huis, omdat hij zijn baasje Walter mist. Zijn nieuwe vrienden wijzen hem de weg naar huis. Het blijkt Kerstmis te zijn en Loetje wacht een warm welkom met een nieuw bedje dat onder de boom ligt en… een héél blij baasje natuurlijk.

Specificaties Wintervrienden

Wintervrienden

Auteur: Feridun Oral | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051167542 | september 2019  | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.