Seizoenen een boek met 6 veranderende landschappen

Op sommige boeken ben je al verliefd als je ze in je handen krijgt… Dat had ik met het boek ‘Seizoenen’. Ik hou enorm van boeken over de natuur, en als ze dan ook nog eens zo prachtig vormgegeven zijn, ben ik helemaal verkocht!

seizoenen

Seizoenen: zie de natuur voor je ogen veranderen

Wat is er dan zo mooi aan ‘Seizoenen’? Ten eerste zijn de tekeningen fantastisch mooi. Clover Robin heeft de illustraties gemaakt, en deze zijn echt prachtig! Je waant je gewoon in landschappen van over de hele wereld.
Het boek begint bij een machtige eik. Deze eik is in 4 delen gesplitst, je ziet een stukje eik in de lente, de zomer, de herfst en de winter. Elke keer kun je dan dat stukje van die bladzijde omslaan, en daar staat dan heel veel informatie over die dieren of planten in dat betreffende seizoen.   

6 landschappen van over de hele wereld

Er zijn genoeg boeken die gaan over de seizoenen. Als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar boeken met het thema ‘herfst’ kom je er enorm veel tegen. Maar wat dit boek echt bijzonder maakt, is dat het niet alleen gaat over de natuur hier in Europa, maar ook over andere landschappen.
Op de Noordpool zijn er bijvoorbeeld alleen winter en zomer. In de moeraskreken in Australië heb je een droge tijd en een natte tijd. In Alaska heb je ook de 4 seizoenen die wij hebben. Maar daar ziet de natuur er dan heel anders uit! En kijk maar eens in het boek hoeveel verschil er is in de seizoenen in Afrika: daar heb je de droge tijd en de regentijd, en wat zie je het landschap dan voor je ogen veranderen!

Enorm veel feitjes en weetjes

Voor mij is een boek over de natuur nooit compleet zonder wat feitjes en weetjes. Ik vind het altijd leuk om weer iets nieuws te leren over dieren of planten. Dat is bij ‘Seizoenen’ zeker het geval!
Zo heb ik geleerd dat er in Alaska ook pijnboompitten groeien, en dat de bruine beren die in de herfst eten als er minder zalmen zijn. Of dat je moet opletten als nijlpaarden gapen, want dat betekent dat ze boos zijn… En dat de poep van reuzenpanda’s groen is, door al het bamboe dat ze eten!  
Dit is voor mij echt een boek om heerlijk in te bladeren en te lezen. En weer heel veel nieuws te ontdekken.

Specificaties Seizoenen

seizoenen

Auteur: Hannah Pang | Illustraties: Clover Robin │ Uitgever: Veltman Uitgevers│ 9789048318889 │september 2020 │ 36 pagina’s│meer informatie vind je bij de lokale boekhandel ofvind je hier

Meer boeken thema lente

Meer mooie boeken op StoerLeesVoer binnen dit thema:

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.