Fred zoekt een vriend, een humoristisch prentenboek over vriendschap

De kinderboekenweek gaat over vriendschap en daarom komen er veel boeken online met thema vriendschap. Zo ook het boek Fred zoekt een vriend van schrijver PéPé Smit waar ik eeder al het boek Fred wil ook naar school van reviewde. Ook Selena ging aan de slag met een boek van Fred het hert.

Fred zoekt een vriend

Fred zoekt een vriend

Het hert wat liever op 4 poten loopt, Fred, heeft vandaag zin in SAMEN! Fred zoekt een vriend om SAMEN wat te gaan doen. En dat is precies wat kinderen ook graag willen. SAMEN spelen en SAMEN delen. Maar owh wat is dat is eigenlijk nog moeilijk hè! Zelfs speelafspraakjes maken is vaak nog lastig. En dat vind Fred ook wel een beetje. Fred zoekt een vriend gaat niet vanzelf.

Hij wil graag met konijn spelen, maar die is niet thuis. Anton de boswachter is wel thuis, maar die is druk met een grote schoonmaak. Fred is niet welkom! En dat wordt eigenlijk helemaal niet zo lief gezegd. Fred vindt daarna alles stom! Hij gaat op een stomme steen zitten. Hij vindt een nieuwe allerbeste vriend om samen op avontuur te gaan. Maar eigenlijk had Piet de naaktslak gevraagd om weer onder de steen terug te worden gezet.

Fred zoekt een vriend

Luisteren naar elkaar

En ja dat luisteren dat is heel moeilijk! Leer je als peuter nog om duidelijk te verwoorden wat je hebben wilt, is het als kleuter de volgende les om te luisteren wat andere mensen en kinderen nodig hebben. En natuurlijk leer je dat ook wel als peuter, en leer je als kleuter ook nog steeds opkomen voor jezelf. Maar het is nu eenmaal een feit dat de meeste kinderen eerst leren wat hun eigen behoeftes zijn voordat ze open staan voor andermans behoeftes.

Fred zoekt een vriend en denkt die gevonden te hebben in Piet. Fred heeft het in elk geval nog niet helemaal begrepen hoe vriendschap werkt, want hij zet Piet op zijn gewei en gaat op pad.

Fred pepe smit

Ontvoerd

Eigenlijk wordt Piet dus ontvoerd, want hij wil veel liever onder zijn steen zitten. Maar Fred neemt zijn nieuwe beste vriend mee naar Uil die boos is omdat hij overdag is wakker gemaakt. Fred rent zo snel weg dat Piet vraagt of hij niet te hard wil want hij word misselijk. Maar ook dat vindt Fred onzin en hij rent gewoon door naar een mooie heuvel. Maar Piet brult dat het SAAI is. En eigenlijk alles wat Fred mooi vindt, vindt Piet Saai!

Echte vrienden luisteren naar elkaar

En dan zien we in Fred zoekt een vriend opeens een betere vriend. Want dan gaat Fred opeens luisteren naar wat Piet wil en brengt hem naar een steen. Daaronder zit een andere naaktslak en Petra vindt Piet totaal niet saai!

Fred denkt dat hij nu helemaal alleen is, maar daar komt gelukkig zijn vriend Konijn aan. En met Konijn samen is niks saai!

Fred zoekt een vriend

Wat vinden wij ervan?

Fred zoekt een vriend is een heel goed voorbeeld boek voor kinderen dat je soms gewoon niet elkaars vriend kunt zijn omdat je te weinig dingen gemeen hebt met elkaar. Zo vind Fred hele andere dingen leuk als Piet. En als je goed naar elkaar luisterd kom je hier vanzelf achter! En ook al heb je niks gemeen, dan kun je elkaar nog wel helpen zoals Fred deed door een nieuwe steen voor Piet te gaan zoeken.

Een heel mooi boek om in de klas/groep te bespreken tijdens thema vriendschap van de kinderboekenweek 2018.

Andere Fred avonturen

Specificaties Fred zoekt een vriend

Auteur:  PéPé Smit | Uitgeverij: De Harmonie | 9789463360395 | 32 pagina’s | september 2018 | meer informatie vind je hier of je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Fred zoekt een vriend
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.