Voorlezen met Kolletje & Dirk: een bundel met meer dan 70 verhalen!

Je kan een Kolletje fan én juf niet blijer maken dan met het boek ‘Voorlezen met Kolletje & Dirk’. Dit is echt een lekker dik boek met wel meer dan 70 Kolletje & Dirk verhalen. Zo kun je lekker elke dag voorlezen over deze 2 kleine kinderboekenhelden!

Voorlezen met Kolletje & Dirk

Voorlezen met Kolletje & Dirk: een dik voorleesboek

Het eerste wat opvalt, is dat deze uitgave van Kolletje & Dirk echt een fijn formaat heeft voor een voorleesboek. Het is lekker dik, en past lekker in je hand. Ook is het niet te groot. Echt zo’n fijn voorleesboek wat je misschien zelf van vroeger nog wel kent. Zo’n boek dat de juf of je moeder misschien wel elke dag tevoorschijn haalde. En dit is zeker een boek waar je lekker lang uit kunt voorlezen.
In Voorlezen met Kolletje & Dirk zijn zes boeken gebundeld: Lentekriebels, Taart met zomerkoninkjes, Herfstbeesten, Koning Winter valt in het water, Naar de kermis en Allemaal familie.
Zoals ik al eens eerder heb geschreven, ben ik een echte Kolletje fan. Gelukkig had ik nog niet alle boeken op de plank die in deze uitgave zijn gebundeld, ik had dus nog wat nieuwe verhalen te ontdekken! En er zit ook nog eens een superleuke sleutelhanger bij.

Kolletje & Dirk: wie zijn dat?

Voor iedereen die dit tweetal nog niet kent, hier even een korte introductie. Kolletje & Dirk zijn twee eigenwijze en nieuwsgierige kleuters. Er gebeurt vanalles. Gelukkig heeft Kolletje altijd haar rood-witte toversokken aan. Als ze dan haar naam ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren de wonderlijkste dingen.
De verhalen in Voorlezen met Kolletje & Dirk zijn enorm herkenbaar voor kleuters, het sluit echt perfect aan op hun belevingswereld. De verhaaltjes zijn kort, de boeken staan boordevol vrolijk gekleurde illustraties én er zitten vaste elementen in. Zo herkennen de kinderen op een bepaald moment de figuren en hun vaste karaktereigenschappen of uitspraken. En de flinke portie humor die de boeken bevatten, maken het helemaal af!

Voorlezen met Kolletje & Dirk

Perfect cadeau voor leerkrachten én ouders!

Als Kolletje liefhebber kan ik zeggen dat ‘Voorlezen met Kolletje & Dirk’ een echte aanrader is voor ouders én leerkrachten. Volgens mij mag dit boek dus niet op de boekenplank ontbreken. Prentenboeken zijn leuk, maar het is heerlijk voor kleuters om ook te kunnen genieten van een mooie voorleesbundel. Natuurlijk zijn er de klassiekers, zoals bijvoorbeeld van Annie M.G. Schmidt. De boeken van Kolletje & Dirk zijn echt dé voorleesboeken voor de kleuters van nu, en mogen zij aan zij staan met deze klassiekers!

Voorlezen met Kolletje & Dirk

Specificaties Voorlezen met Kolletje & Dirk

Auteur: Pieter Feller & Natascha Stenvert | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | 9789024592289 | juni 2020 | 348 pagina’s | Meer informatie vind je hier bij Bol of bezoek je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Voorlezen met Kolletje & Dirk
Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.