Schatkamer – een museum op je kamer

Kom binnen in mijn schatkamer! Het allermooist zijn de herinneringen. Want in mijn kamer, bewaar ik de mooiste schatten. Een prachtig nieuw boek, vol schatten en herinneringen.

Kom binnen in mijn schatkamer

Een jongen nodigt zijn vriendje uit om zijn schatten te komen bekijken. Ieder voorwerp dat hij hem toont heeft een verhaal – en dat verhaal geeft het voorwerp zijn waarde: een plank blijkt afkomstig van het bed waarin de jongen geboren is, een snoeppapiertje is een herinnering aan een fijne vakantie, de verschrompelde narcissen waren een cadeau van een grootmoeder die niet meer leeft… zelfs het afgescheurde kaartje dat toegang gaf tot de schatkamer vormt weer een schat op zich!

De magie van herinneringen

Wat een herkenbaar boek is Schatkamer zeg! Als ik dit boek lees, herken ik mijn jongste dochter hier enorm in. Zij is 8 jaar, en we noemen haar weleens gekscherend een hamster. Elk papiertje, steentje of prulletje moet ze bewaren. Notitieblaadjes van ons, een vlaggetje wat ze ergens heeft gehad of alle tekeningen van school. Niets mag weg, en alles is speciaal. Deze voorwerpen zijn voor haar niet gewoon dingen, het zijn echt herinneringen. En dat is ook de essentie van het boek ‘Schatkamer’. Alle schijnbaar waardeloze spullen zijn voor kinderen heel kostbaar. En dat wordt in dit boek prachtig weergegeven!

Wonderlijk mooie tekeningen

De tekeningen in Schatkamer zijn echt fantastisch. Je ziet namelijk niet alleen de voorwerpen, maar je ziet de herinneringen voor je ogen tot leven komen. De tekeningen zijn heel mooi en gedetailleerd, je ziet echt bijvoorbeeld de haartjes van de versleten knuffel, of de stipjes op de vellen van de kreeft. het ziet er gewoon levensecht uit! De illustraties zijn van Evy Van Guyse, en dit is haar eerste prentenboek. En van mij mogen er zeker nog meer prachtige prentenboeken van haar hand komen!

Specificaties ‘Schatkamer’

Auteur: Mireille Geus | Illustraties: Evy Van Guyse | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713920 | 7 juni 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.