Het geheim van de dierenredders – Annet Jacobs

Wat als je denkt dat je buren een groot geheim verbergen? Zou je het dan laten rusten, of proberen het te ontdekken? In ‘Het geheim van de dierenredders’ besluiten Nina en Elvin het niet te laten rusten tot ze weten wat er aan de hand is!

het geheim van de dierenredders

Een spannend avontuur in het geheim van de dierenredders

Midden in de nacht zien Nina en Elvin iets vreemds in de tuin van de het leegstaande huis van de buren: daar komt een geheimzinnig busje een vreemde vracht afleveren. En de volgende dag, blijken er ineens nieuwe buren te wonen. Maar die doen wel heel geheimzinnig. Er verschijnen steeds meer katten in de straat, en de buren doen wel heel vreemd: de gordijnen zitten altijd dicht én de buurjongen sleept elke dag met flinke tassen kattenvoer. Wat is er aan de hand? Dat is Het geheim van de dierenredders..

Jonge speurneuzen

Mijn dochter van 9 jaar houdt enorm van boeken waarin jonge speurneuzen de hoofdrol spelen. Nina en Elvin laten het niet rusten. Ze ontdekken uiteindelijk dat hun buurjongen heel erg aardig is én dat ze een leeuw verbergen in hun huis! Dan besluiten ze hem te gaan helpen.
Wat ik grappig bedacht vond in het boek, is dat de leeuw de naam Leopold is. Dit is ook de uitgever van het boek, en hun logo is een leeuwtje. Zou dat toeval zijn…?
Het geheim van de dierenredders is uitermate geschikt voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Het boek leest gemakkelijk weg, en is ook leuk om voor te lezen, thuis of in de klas!

‘Het geheim van…’: een hele serie

Dit was voor ons niet de eerste keer dat we een boek van de serie ‘Het geheim van…’ mochten reviewen. Het geheim van de dierenredders is namelijk onderdeel van eens serie!
Het geheim van de gevaarlijke museumschat is een onderdeel van de serie ‘Het geheim van…’
Eerder hebben we al ‘Het geheim de gevaarlijke museumschat’ en ‘Het geheim van de YouTube-ster’ mogen reviewen. Deze boeken vond mijn dochter zo leuk, dat ze helemaal fan is geworden van deze serie! En ook dit boek is weer heerlijk om te lezen.
Ook leuk om te weten is dat er elk jaar een wedstrijd gehouden wordt, waarbij kinderen een idee kunnen inzenden voor een nieuw boek. Dus als jouw zoon of dochter een goed idee heeft, doe dan zeker mee!
Wie weet kunnen wij dan in de toekomst wel genieten van nog meer spannende geheimen!

het geheim van de dierenredders

Specificaties Het geheim van de dierenredders

Auteur: Annet Jacobs | Illustraties: Ivan & Ilia│Uitgever: Leopold │ 9789025880132 │november 2020│104 pagina’s│Het geheim van reeks | meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.