Mijn huis mijn thuis – een prentenboek in lieve kleuren

Met de Kinderboekenweek voor de deur vind je op StoerLeesVoer natuurlijk steeds meer boekrecensies over kinderboeken die passen bij het thema bij mij thuis. Daar hoort ook het boek “Mijn huis mijn thuis” bij. Een prentenboek in lieve kleuren met een hoop geschiedenis.

Mijn huis mijn thuis

Lara slaakt een diepe zucht als ze rondkijkt in haar huis: het is oud en zo ontzettend saai! Dan neemt Oma haar mee op ontdekkingstocht door hun huis. Van wie zijn die groeistreepjes op de muur? En wie kraste haar naam op de houten vloer? Ga mee met Lara en ontdek wat een huis een thuis maakt. Dit boek is geschreven voor de Kinderboekenweek 2023 speciaal voor de jongste kinderen.

Kinderboekenweek 2023

Mijn huis mijn thuis is duidelijk geschreven voor de jongste kinderen speciaal voor de Kinderboekenweek 2023. Er zitten wat Vlaamse woorden in, maar niet storend. Wel heb ik mij even gestoord aan de rare z die wordt gebruikt. Wat de schrijfster zich niet heeft gerealiseerd is dat kinderen die al op jonge leeftijd kunnen lezen het heerlijk vinden om in de leeshoek met een boek op schoot te zitten. Maar deze sierlijke z kennen ze niet. Het lijkt niet op een leesletter of op een schrijfletter.
Ook staat er in een woord opeens een spatie, die door iedereen die mee gewerkt heeft aan het boek is gemist.

Maar dat maakt verder voor het voorlezen niet uit en de doelgroep waar het boek voor is geschreven zal vol interesse alleen maar naar de illustraties kijken als ze zelf het boek doorbladeren.

Illustraties mijn huis mijn thuis

De illustraties passen perfect bij het verhaal van mijn huis mijn thuis. Lara is een peuter of kleuter van 90 cm lang. Die het allemaal maar een beetje saai vind in huis. Maar haar oma laat haar zien dat van alles te beleven is in huis met een rijke geschiedenis. Zoals de naam van haar moeder gekrast in de vloer, een boom geplant toen zij was geboren.
In vrolijke kleuren, vormen en voor kinderen herkenbare spullen wordt er een mooi verhaal neergezet die ruimte biedt voor interactie.

Want wanneer voel jij je thuis? Is dat alleen in je eigen huis? Of ook bij familie? En wat als je op vakantie bent in een tent, caravan of huisje. Voel jij je dan ook thuis?

stamboom maken

Stamboom maken

Ik vind het altijd leuk om een verwerkingsopdracht bij een boek te maken. In mijn huis mijn thuis zie je een fotomuur met allemaal familieleden van Lara. Hoe leuk is het om met de kinderen ook fotolijstjes te maken met een mooie foto erin. Zo hebben wij in de klas gewerkt aan eigen fotolijstjes versieren. Ik heb een A4 door vieren gesneden zodat je A6 vellen krijgt. Na een duidelijke instructie begrepen de kleuters, op 1 na, dat ze van de A6 vellen alleen de rand mochten versieren.

Daarna mochten ze op de groene bank, met groen op de achtergrond op de foto. Laat 4 foto’s op een A4 blad ( die zijn dan automatisch kleiner dan de fotolijst) en print deze uit. Even uitknippen en de kinderen laten opplakken.

Op de muur een bruine boom en dan de kinderen hun fotolijstjes op laten plakken. Thuis in de klas!

hoofdfoto

Specificaties mijn huis mijn thuis

Auteur: Sarah Surgey | Illustraties Sayani Mukerjee | Vertaling: Julie Rodríguez | Uitgeverij van Driel | 9789493200777 | 01 september 2023  32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.