Leesbeesten AVI boekjes, een start met lieve dierenverhalen en foto’s

In nog geen paar weken tijd is het leesvirus hier in huis flink toegeslagen bij mijn oudste dochter. Ze is na de zomer 2021 gestart in groep 3 en leert nu lezen en schrijven. Waar ze als jongere meid wat achterstand heeft opgebouwd, zo onwijs gefocust is ze nu op leren. Elke ochtend zit ze om half 6 al aan haar bureau te schrijven en letters te oefenen. Rond kerst kent ze alle letters had de juf gezegd. En voor haar kan het niet snel genoeg gaan. Hoog tijd om de wereld van AVI boekjes te duiken. Leesbeesten AVI boekjes, zijn echt perfecte boekjes voor haar om te beginnen met lezen.

hoofd

Leesbeesten AVI boekjes

Korte dierenverhaaltjes voor beginnende lezers op AVI-niveau START! Over een kat die hoog in een boom zit, een hond die niet van water houdt, twee vosjes die hun mama kwijt zijn en nog veel meer. Alle verhalen zijn geschreven op het eenvoudigste leesniveau zodat kinderen ze al helemaal zelfstandig kunnen lezen! De reeks ‘Leesbeesten AVI boekjes’ van Deltas combineert een aantal dingen die ervoor zorgen dat kinderen als een speer vooruit gaan met leren lezen: – eenvoudige woorden en zinnen – korte, leuke verhalen van een pagina – vrolijke foto’s van dieren Hierdoor blijven kinderen pagina na pagina gemotiveerd en ontdekken ze al snel het plezier van lezen!

Korte dierenverhaaltjes voor beginnende lezers op AVI-niveau M3! Over drie biggetjes die honger hebben, twee beren die ruziemaken, een kat die in een kast zit en nog veel meer. Alle verhalen zijn geschreven op een eenvoudig leesniveau zodat kinderen ze al helemaal zelfstandig kunnen lezen! De reeks ‘Leesbeesten AVI boekjes’ van Deltas combineert een aantal dingen die ervoor zorgen dat kinderen als een speer vooruit gaan met leren lezen: – eenvoudige woorden en zinnen – korte, leuke verhalen van een pagina – vrolijke foto’s van dieren Hierdoor blijven kinderen pagina na pagina gemotiveerd en ontdekken ze al snel het plezier van lezen!

AVI lezen

Ik ben nieuw in de wereld van AVI. Ik ken het begrip uiteraard wel maar nu stap ik hierin als mama van een vers lezend meisje. Toen ik pedagogisch professional was zag ik ook de AVI boekjes voorbij komen. Maar hoe of wat precies wist ik niet, en heb ik me nooit in verdiept. Tot nu! Ik had altijd een bepaald beeld van AVI boekjes, beetje saai en suf. Maar wow wat een toffe en rijke wereld is het! Neem nou bijvoorbeeld deze Leesbeesten AVI boekjes. De meest lieve dierenfoto’s worden afgewisseld met passende teksten. Niks saais aan!

Ik weet nog wel in het begin toen ik net gestart was met deze boekenblog. De site was ik aan het opschonen qua opmaak en er kwamen wat AVI boekreviews voorbij van andere boekenbloggers. Ik was dus de dodo die alles ging verbeteren en hoofdletters en punten ging plaatsen. Ik wist toen echt niet dat dit bewust gebeurd in AVI boekjes. Kinderen leren lezen en schrijven met kleine letters dus die zie je ook terug in de start boekjes! Zo logisch, maar wel even goed om te weten. In Leesbeesten AVI boekjes worden dus ook kleine letters gebruikt.

Niveau

AVI is een afkorting, weet jij waarvan? Ik heb het moeten opzoeken: de letters staan voor ‘Analyse Van Individualiseringsvormen’. AVI is een afkorting die iets zegt over het leesniveau van je kind. Het betekent dat er onderzoek (analyse) wordt gedaan naar het niveau waarop je kind leest. Aan de hand van de uitslag van dit onderzoek kan je kind verder oefenen met lezen: op zijn eigen niveau dus.

Er zijn op de vele diverse boeken ook altijd AVI niveaus aangegeven. Zo ook op de Leesbeesten AVI boekjes! Achterop staat een handige tabel. AVI start is voor de beginnende lezers. AVI M3 is een stapje omhoog en AVI E3 is het volgende niveau omhoog. Waf gaat in bad is een AVI Start / AVI 1 boek en Poes is gek op eend is een AVI M3 / AVI 1.

Zo lief!

Mijn dochter is helemaal gek op deze Leesbeesten AVI boekjes. Ze liggen al een tijdje in huis en eerst was ze voornamelijk de onwijs lieve dieren aan het bekijken. En ik moet toegeven dat ik graag met haar mee kijk. Het zijn zulke lieve en mooie foto’s die erin staan. Echt perfect voor de doelgroep, het motiveert enorm om op den duur ook de verhalen erbij te willen lezen. En daar zijn we nu aanbeland. Langzaam aan is ze de woorden die erbij staan aan het ontcijferen en komen de verhalen tot leven.

Leesbeesten AVI boekjes bevatten naast de lieve foto’s ook hartverwarmende verhaaltjes. Niks dan liefde voor deze boekjes. Wat een fijne, warme en veilige omgeving om te leren lezen. Ik zou ze voor elke school willen aanraden en deze twee gaan ook mee met Abby in haar tas zodat de juf en klasgenootjes ook kunnen meegenieten. Wij zijn fan en genieten nog even hiervan. Wil ze meer? Dan liggen er al nieuwe AVI avonturen op haar te wachten die ik ook zeker hier weel zal delen.

Specificaties Leesbeesten AVI boekjes

Uitgever: Deltas | Waf gaat in bad: 9789044760460 | Poes is gek op eend: 9789044760484 | 32 pagina’s | Juli 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.