Het hart van het meisje – een zoektocht naar …

Het hart van het meisje is een hartverwarmend verhaal over een meisje dat zee, zand, water en woud trotseert om haar vader te vinden. Aan de overkant stond de vader. Hij stak een hand op naar haar en ze voelde hoe haar hart een sprongetje maakte, hoe licht ze plotseling werd en hoe groot de honger was. Ze zette haar handen aan haar mond. Papa! Het schalde als een feestje over het water. Kon ze hem wel bereiken?

Het hart van het meisje

Het hart van het meisje, een apart verhaal ik kan niet anders zeggen. Ik merk dat ik even moeite heb met het verhaal. Een zoektocht naar een vader, die ze niet kan vinden. Het doet wat met mij. Als 6 jarige was mijn vader opeens verdwenen, mijn ouders gingen scheiden. Wat ik toen voelde weet ik niet meer, maar de volwassene in mij kan daar wel naar raden. Zal ik ook op zoek zijn geweest?

De signalen zijn toch lastig. Vind ze nu echt briefjes die voor haar zijn? Ziet ze echt iemand staan? Ze wuift toch echt naar haar moeder en ze heeft zelfs een lunchpakketje mee? Zou moeder weten dat deze zoektocht er een vol hindernissen zal zijn?

Het verhaal van Het hart van het meisje leest als een gedicht, een verhaal die bomvol staat met woorden met een dubbele betekenis. Is dat zo of niet? ik weet het nog steeds niet.

Illustraties

De illustraties zijn al net zo raar. De ene keer scherp, de andere keer niet. Veel verfspatten, emoties, en drukkunsten. Het past vreemd genoeg perfect bij het hart van het meisje. Emoties die terug te lezen zijn in het verhaal zien we ook bij het meisje. Bij het zien van het huis ben ik hoopvol, is dat terecht?

Dit is een boek voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen die op zoek zijn. Op zoek naar een ouder? Op zoek naar zichzelf? Of op zoek naar avontuur? Wie zal het zeggen, Het hart van het meisje is in elk geval een apart boek.

Het hart van het meisje

Specificaties het hart van het meisje

Auteur: Siska Goeminne | Illustrator: Tim Van den Abeele | Uitgeverij de Eenhoorn | 9789462915497 | maart 2021 | 48 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.