Olifant ondersteboven – een bijzonder prentenboek over verdriet en vriendschap

Een olifant ondersteboven, dat moet toch wel een heel gek gezicht zijn! In dit prentenboek van Jan de Kinder lezen we over een verdrietige olifant en zijn vriend konijn, die van alles probeert om olifant op te vrolijken. Zou het lukken? Olifant ondersteboven is een warm verhaal over omgaan met verdriet en de kracht van vriendschap. Geschikt én leerzaam voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Olifant ondersteboven

Konijn en Olifant 

Het verhaal gaat over een konijn en olifant, twee goede vrienden. Konijn is op zoek naar olifant. Die zit verstopt onder een stapel takken. Maar wat blijkt, olifant zit ondersteboven! Hij is verdrietig en heeft nergens zin in. Konijn wil hem graag opvrolijken. 

Ik ben ondersteboven, fluistert Olifant
Wat ben je?
Ik ben verdrietig.
Daar is Konijn even stil van. Hij denkt na.
Dat ken ik, zegt hij.
Dan blijf ik in bed liggen met de lakens over mijn hoofd.

Olifant Ondersteboven – verdriet en vriendschap

Konijn bedenkt van alles om olifant te helpen. Een taart of pannenkoeken bakken. Moppen vertellen. Misschien helpt het als hij als een acrobaat op een plank springt! Of als hij bloemen plukt voor olifant. Maar Olifant blijft ondersteboven. Er komen muziekinstrumenten voorbij, en ook een eenwieler en trapeze. Het lijkt wel een circus! Maar gelukkig vindt Konijn eindelijk iets dat werkt.

Zo lezen we samen dat deze lieve konijn heel hard zijn best doet om olifant te helpen. Want vriendschap is heel belangrijk en fijn als je een beetje somber bent. Een mooi thema dus voor jonge kinderen, vanaf ongeveer 3 jaar kun je dit verhaal voorlezen.

In mijn armen is er veel plaats, zegt konijn. 

Het maakt dus niet uit hoe groot of klein je bent, je kunt altijd iemand helpen. Olifant Ondersteboven is geschreven en geïllustreerd door de uit België afkomstige Jan de Kinder. Dit is erg mooi en sfeervol gedaan. Naast auteur en illustrator is hij ook theatermaker. Kijk voor meer informatie over voorstellingen en boeken op zijn website!

Specificaties Olifant Ondersteboven

Auteur en illustrator: Jan de Kinder | Vormgeving: Dries Desseyn | Uitgeverij De Eenhoorn | 9789462916760 | oktober 2022 | 40 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.