Het Hoe en Waarom van klimaatverandering, een informatief en leerzaam boek op speelse wijze!

Altijd al eens de ins en outs willen weten over het klimaat en de veranderingen die het door maakt? Dan is Het Hoe en Waarom van klimaatverandering de uitgelezen kans om je erin te verdiepen. Het heeft voor mij persoonlijk een hoop verduidelijkt door de makkelijke schrijfwijze en vele praktische en visuele voorbeelden.

Het hoe en waarom van klimaatverandering

Een duidelijke uitleg met voorbeelden over het klimaat

Het boek Het Hoe en Waarom van klimaatverandering start met een algemene introductie over wat het klimaat precies inhoudt. Een serieus onderwerp wat op een makkelijke manier aan je wordt voorgelegd. Na een uitleg over wat het klimaat precies is wordt er verder in gegaan op de deelvragen .

De deelvraag is van invloed op het algemene onderwerp en geeft een betere kijk op de wereld. Tevens wordt er in het boek ook een spiegel voorgehouden met feiten en bekende wetenschappers of oprichters van bedrijven / producten ter bevordering van het klimaat.

Een waardevolle toevoeging

Aan het begin is er een tijdlijn gemaakt met hierin de belangrijkste momenten van onderzoeken naar klimaatverandering. Hier wordt onder andere getoond hoe snel de wereldbevolking groeide of wanneer er voor het eerst werd gesproken over ‘ global warming’. Dit vind ik als juf een erg mooi en waardevolle toevoeging aan het gehele boek. Zo kan er tijdens een natuur of geschiedenis les worden terug gekeken op de tijdlijn.

Tevens is er aan het einde van het boek een hoofdstuk over hoe verander je de wereld en wat kan je zelf doen. Zo worden er grote acties voorgesteld die in andere landen zijn opgezet door basisscholen maar eventueel ook kleine hulpmiddelen. Je kan tijdens het tanden poetsen de kraan tussendoor uitzetten, als je de stekker niet gebruikt eruit halen of wanneer je niet meer in kamer bent de lampen uit te doen. Een mooie zin die ik wel eens voorbij heb horen komen: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Erg toepassend na het lezen van Het Hoe en Waarom van klimaatverandering.

verloop

Mijn mening over Het Hoe en waarom van klimaatverandering

Als ik kijk naar hoe dit past in mijn werkomgeving, het klaslokaal, dan is het een absoluut geschikt boek om te gebruiken tijdens mijn wereldoriëntatie lessen. Dit komt mede door de heldere uitleg en gerichte voorbeelden op kinderniveau verwoord. Tevens is er achterin het boek een woordenlijst toegevoegd met een korte omschrijving per begrip. Mocht je een woord niet geheel snappen dan is er hier altijd naar te verwijzen of voor een losse les op te zoeken.

Tevens ben ik door het lezen van dit boek ook nieuwsgierig geworden naar de andere delen van Spoedcursus meesterbrein. Een mooie toevoeging voor de schoolbibliotheek of zelf wanneer je geïnteresseerd ben in één van onderstaande thema’s.

Het hoe en waarom van klimaatverandering

Specificaties over Het Hoe en Waarom van klimaatverandering

Auteur: Clive Gifford | Adviseur: Dr. Angela Minas | Illustrator: Ekaterina Gorelova & Ana Seixas | Vertaald door: Marc ter Horst | Uitgeverij: Gottmer | februari 2023 | 9789025777265 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het hoe en waarom van klimaatverandering
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.