Een wereld vol kleur, een prachtig boek over leefomgevingen

Overal op de wereld vind je dezelfde kleuren. Van de sneeuwwitte vlaktes op de Zuidpool tot de zachtroze bloesems in Japan, tot het helderrood van een dubbeldekker in Londen en de vrolijke gele kleren van voetbalfans in Brazilië. Ga mee op reis en ontdek alle kleuren die onze wereld zo mooi maken in een wereld vol kleur!

Prachtig prentenboek

Met het oog op de Kinderboekenweek ben ik op zoek gegaan naar boeken die niet gelijk over huizen praten of over gezinssamenstellingen. Bij mij thuis is natuurlijk een breed onderwerp en ik wil een gevarieerd aanbod hebben om aan te bieden aan de kleuters straks. Toen ik het boek een wereld vol kleur zag werd ik al direct verliefd op de cover. Prachtige heldere kleuren met gouden glanzende details en letters die boven op de kaft lijken te zweven. Details met auto’s in het geel, groen en rood. Dieren in bonte kleuren zoals een roze flamingo en een rode Chinese draak. Een ijsbeer op een smeltende ijskap. Laten we op avontuur gaan roept dit boek!

Waar de kaft overigens zo kleurvol is, zo bijna saai is het schutblad met zijn fel blauwe kleur. Een gemiste kans? Of een bewuste keuze? Maak je geen zorgen er komt nog genoeg moois aan in een wereld vol kleur!

Een wereld vol kleur

Het boek een wereld vol kleur laat je nadenken over kleuren en waar die voorkomen op de wereld. Het witte van de Zuidpool bijvoorbeeld, of een witte Arabische Oryx. Vergeleken met het witte Opera House in Sydney en de witte schapenwolken.

Roze Japanse bloesem en roze macarons in Parijs, vergeleken met roze flamingo’s in Kenia.
Geel is natuurlijk uitvoerig te zien op de straten in New York maar ook op de zonnebloemvelden in Spanje. En zo gaan we door met de kleuren blauw, groen en rood.

Prachtig vormgegeven met superveel details waar kinderen uren naar kunnen kijken. Kinderen die familie hebben in andere landen kunnen aangeven welke kleuren zij daar tegenkomen. In de huizen, op straat, natuur of dieren.

Illustraties

De illustraties zijn krachtig en mooi. Van drukke stadions in Brazilie tot de rustige natuur in Canada. Van de ijskoude polen tot de warme woestijnen. Er valt zoveel te ontdekken en dat maakt dit boek perfect om interactief uit voor te lezen.

Hoeveel pinguïns kun jij tellen? Welke voertuigen herken jij allemaal in een wereld vol kleur? Wat is er allemaal te koop bij de bakker? Hoe heet de jurk die de mevrouw aan heeft in Japan? Waarom staan flamingo’s op 1 been? Zie jij de persoon die een knipoog geeft op de tribune? Wie schilderde er graag zonnebloemen? Welk dieren hebben zich hier verstopt? Hoe heet deze grote rode bus? Hoe heetten die vormen in Egypte?

woord van de auteur

Wij leven in een wereld vol kleur. Die kleuren vind je overal terug!

een wereld vol kleur

Specificaties een wereld vol kleur

Auteur: Ben Lerwill | Illustraties Alette Straathof | Vertaling: Maria van Donkelaar | uitgeverij De Vier Windstreken | 9789051169607  12 mei 2023  36 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.