Beer en Vogel helpen een handje, een prentenboek over tuinieren

Moestuinieren en boeken, 2 van mijn hobby’s die zich verenigen. Beer en Vogel helpen een handje is een lief kartonboekje over tuinieren, vriendschap en anderen helpen. En het komt precies aan het begin van het moestuinseizoen. De eerste zaadjes kunnen al binnen worden voor gezaaid. Zo kun je over een aantal weken de plantjes buiten uitplanten net als Beer en Vogel.

Kaft Beer en Vogel helpen een handje met bloemenzaadjes erop

Lente

Het is lente en Beer is dolblij, want eindelijk kan hij tuinieren!

Beer en Vogel hebben lang moeten wachten maar vandaag is het zover; ze kunnen hun prachtige plant buiten in de grond zetten. En ze hebben het perfecte plekje gevonden. Maar voordat ze de plant kunnen poten, moeten ze hun vrienden uit het bos een handje helpen.

Beer en Vogel helpen een handje

Beer en Vogel hebben plantje voor gezaaid. Nu het lente is mag deze in de volle grond. Beer kan heel goed graven. En dat is de dieren in het bos ook opgevallen. Omdat de dieren niets van tuinieren weten vragen ze Beer en Vogel hun een handje te helpen.

Het bos wordt steeds mooier en ook de bijen zoemen vrolijk rond. En dat is heel goed. Want bijen zijn erg belangrijk voor het verspreiden van stuifmeel. Zo krijgen we nieuwe zaden en ook vruchten. Beer en Vogel helpen een handje is een prentenboek op rijm. De vertaling is fijn geschreven en de illustraties van Jonny Lambert zijn erg mooi. Toen ik begon met moestuinieren betrok ik onze kinderen hier ook bij. Dit prentenboek is een leuke eerste kennismaking met tuinieren. Daarnaast zit er ook nog een boodschap in het verhaal over elkaar helpen.

Bladspiegel Beer wandelt met zijn plantje richting de andere bloemen vogel komt aangevlogen

Jonny Lambert

Misschien ken je Jonny Lambert al van het boek Gewoon zoals je bent dat in de prentenboek top 10 stond van de Nationale Voorleesdagen in 2018. Hij schreef nog veel meer prentenboeken met een boodschap; Oost west, thuis best*, Dierenparade*, De grote boze brul* en Krokodillen-alarm*. In het Engels zijn er nog meer titels verkrijgbaar die (nog) niet zijn vertaald.

De prenten van Jonny Lambert doen me denken aan de stijl van Eric Carle. Alhoewel Jonny Lambert meer details lijkt te gebruiken in de omgeving van de hoofdpersonen. Wat verfijnder als ik het zo mag zeggen.

Beer en Vogel helpen een handje is een prachtig boekje voor peuters. En is een vrolijke kennismaking met tuinieren. De kartonnen pagina’s zijn bestand tegen kleine kinderhandjes. Door de tekst op rijm leest het boekje fijn voor. En de illustraties zijn erg verfijnd. Ook dit prentenboek leent zich voor interactief voorlezen door de onderliggende boodschap. 

Bladspiegel Beer helpt de andere dieren met graven

Specificatie Beer en Vogel helpen en handje

Auteur: Jonny Lambert | Illustraties: Jonny Lambert | Uitgeverij: Veltman uitgevers | Vertaling: Kirsten Verhagen | 9789048320806 | 2023 | 20 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.