Het grote boek over water – een tof boek vol flapjes!

Vorig jaar heb ik het geweldige boek ‘Het grote boek over dieren’ mogen reviewen. Nu is daar dan de opvolger: ‘Het grote boek over water’. En dit is opnieuw weer een ontzettend tof boek geworden. Een boek met meer dan 60 flapjes, pop-ups en bewegende elementen.

Het grote boek over water

Heel veel informatie in het grote boek over water

Water vind je overal. Van een kleine druppel tot een enorme oceaan: water is een van de belangrijkste bronnen op de wereld. Het stroomt over het land en gaat ondergronds, vormt gletsjers en is zelfs te vinden in de lucht. ‘Het grote boek over water’ gaat op onderzoek uit. Waar komt het water vandaan? Hoe is het een bron voor alles wat leeft? In dit boek kun je heel veel informatie vinden over alles wat met water te maken heeft.

Een mega tof boek

Ik kan niets anders zeggen dan dat dit boek weer echt een succes is! Vorige keer heb ik ‘Het grote boek over dieren‘ mogen reviewen. En dat was echt een supertof boek. En ook ‘Het grote boek over water’ is een voltreffer! Het boek kwam hier binnen en werd met luid gejuich ontvangen! Mijn dochter wilde het al meteen mee naar school, om daar zelf lekker in te lezen én om het aan al haar klasgenoten te laten zien. Dit boek is fantastisch, omdat er heel veel te zien en te bekijken is. In het boek kun je namelijk meer dan 60 flapjes, schuifjes, pop-ups en bewegende elementen vinden. Denk bijvoorbeeld ook aan mini-boekjes en draaischijven. Omdat je dit boek eigenlijk in het echt moet zien, heb ik een klein filmpje gemaakt, zodat je kunt zien hoe het boek er van binnen uit ziet!

Pop up kringloop water

Leerzaam én leuk

Naast dat ‘Het grote boek over water’ heel erg leuk is, is het ook nog eens heel erg leerzaam. Het onderwerp water is heel veelzijdig én belangrijk. Want zonder water geen leven. Het boek gaat in op verschillende elementen, zoals bijvoorbeeld het ontstaan van water op aarde, de watercyclus, dieren die in het water leven en hoe je juist kunt overleven zonder water. (denk daarbij aan dieren en planten in de woestijn). Maar ook het belang van het zuinig zijn met water én de energie die je kunt opwekken door de kracht van water. Ik vind de informatie in het boek heel duidelijk beschreven en leerzaam. Het is niet een al te gemakkelijk onderwerp voor jonge kinderen, maar door de vele afbeeldingen wordt het op een goede manier duidelijk gemaakt. Een belangrijk onderwerp voor alle toekomstige volwassenen, wat zo op een hele mooie manier gebracht wordt!

Specificaties ‘Het grote boek over water’

Auteur: Anne-Sophie Baumann en Arnaud Lemaistre | Illustraties: Vanessa Robidou | Vertaling: Saskia Martens | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002275616 | juli 2022 | 22 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.