De grote beerrups – een fantastisch prentenboek!

Af en toe kom je een prentenboek tegen dat álles heeft. En dat had ik dus dit keer bij ‘De grote beerrups’. Een geweldig verhaal, prachtige tekeningen en nog veel meer. Dit boek heeft echt alles in zich om een nieuwe klassieker te worden!

De grote beerrups

De saaie grote beerrups

Op haar reis door de tuin komt de grote beerrups de meest bijzondere, kleurige rupsen tegen. En de andere rupsen laten maar al te graag aan de grote beerrups weten dat ze mooier en kleuriger zijn dan hij. Als ze later een vlinder worden, zullen ze vast veel mooier worden dan hij. De grote beerrups vindt zichzelf maar saai, vergeleken bij al die prachtige rupsen die ze ontmoet. Maar dan gebeurt er iets bijzonders!

Een geweldige samenwerking

Het boek ‘De grote beerrups’ is een samenwerking tussen Julia Donaldson en Yuval Zommer. Julia Donaldson kennen we natuurlijk allemaal van haar bekende prentenboek ‘De Gruffalo‘. En Yuval Zommer staat bekend om zijn prachtige tekeningen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Het bijzondere Beestjes Boek‘ of ‘Het Briljante Bloemen Boek‘. Zet je deze twee bij elkaar, dan weet je zeker dat er magie ontstaat!
En dat is er zeker ontstaan in ‘De grote beerrups’. Dit boek bevat echt alles wat een boek nodig heeft om een echte klassieker te worden. Een fantastisch origineel verhaal, prachtige tekeningen, humor en een verrassende twist. De kleine beerrups is aandoenlijk en leert de kinderen een wijze les. Misschien vinden anderen je nu maar gewoontjes, in de toekomst kan iedereen heel bijzonder zijn!

Met een miniboekje vol informatie

Wat dit boek nog extra leuk maakt, is dat er achterin een miniboekje zit met informatie. Dit boekje leert je alles over rupsen en nachtvlinders. Hierin zijn foto’s te vinden van de rupsen die in het prentenboek voorkomen. Zo zie je hoe ze er in het echt uitzien, en leer je er ook nog eens veel over!
Wij gaan na de meivakantie bij ons op school aan de slag met het thema kriebelbeestjes, en dit vind ik echt een geweldig boek om tijdens dit thema centraal te stellen. Ik weet zeker dat mijn kleuters zullen smullen van dit prentenboek, en net als ik de kleine beerrups in hun hart zullen sluiten!

Specificaties ‘De kleine beerrups’

Auteur: Julia Donaldson | Illustraties: Yuval Zommer | Auteur miniboekje: Michael Blencowe | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713555 | januari 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.