Nijntje doet boodschappen, een boek dat je meeneemt als tas

Nijntje doet boodschappen tovert direct een glimlach op mijn gezicht. Het is opnieuw gelukt om bekende onderwerpen mooi te verpakken in de herkenbare illustraties van nijntje. Dit maakt ook dit boek een groot plezier om (voor) te lezen.

Nijntje doet boodschappen

Nijntje doet boodschappen

In dit boek gaat nijntje boodschappen doen. Ze koopt brood bij de bakker en tomaten bij de groenteman. Wat staat er nog meer op haar lijstje? Een stevig kartonboek in de vorm van een boodschappentas. Het handvat geeft het boek een extra speels karakter. Je leest het in nijntje doet boodschappen.

Herkenbaar

De meeste kinderen gaan wel eens mee boodschappen doen. Daarom is nijntje doet boodschappen ook zo heerlijk herkenbaar. Hoewel wij vaak onze boodschappen allemaal bij de supermarkt doen is het leuk om te leren wat je o.a. bij een bakker en een groenteman kunt kopen.

Nijntje doet boodschappen is een stevig kartonboekje in de vorm van een boodschappentas. Het handvat geeft een speels effect dat kinderen automatisch aantrekt. Want hoe leuk is het dat je dit boek kunt dragen als een boodschappentas!

Nijntje doet boodschappen

Thema boodschappen

In kleuterklassen en kinderdagverblijven is boodschappen doen een populair thema. Nijntje doet boodschappen sluit hier mooi bij aan. Gewoon door het boek samen met de kinderen te lezen komt er al zoveel mooie informatie voorbij. En het geeft een mooie opening voor een groepsgesprek. Wie gaat er wel een mee boodschappen doen? En wat kopen jullie dan?

Nijntje doet boodschappen

Activiteit

Het is natuurlijk ook erg leuk om een activiteit te doen bij nijntje doet boodschappen. Verzamel eerst een stapel folders van de supermarkt. Vervolgens laat je een kind hier zelf boodschappen uitscheuren. Scheuren is namelijk hartstikke goed voor de motoriek van kinderen. En het is ook nog eens super leuk. Wanneer scheuren nog te moeilijk is, kun je alvast een stapeltje geknipt of gescheurd klaar leggen.

Teken een tas op een vel papier of gebruik de tas hieronder die ik alvast heb gemaakt. Vervolgens kan het kind de boodschappen in de boodschappentas plakken met lijm. Laten drogen en je hebt net zoals in nijntje doet boodschappen een mooi gevulde tas.

Nog meer leuke nijntje boeken:

Specificaties nijntje doet boodschappen

Auteur: Dick Bruna | Illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing | 23 januari 2023 | 12 pagina’s | 9789056479282 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Nijntje doet boodschappen
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.