Het Muizenhuis, een groot kijk- en zoekboek – Karina Schaapman

Hier in huis zijn zoekboeken altijd enorm populair. We hebben inmiddels dan ook al een flinke verzameling zoekboeken. Het Muizenhuis – groot kijk- en zoekboek stond dan ook al een tijdje op mijn lijstje om nog eens te gaan lezen met mijn dochters. Groot was dan ook het plezier toen we te horen kregen dat we dit boek mochten reviewen!

Muizenhuis – groot kijk- en zoekboek

Urenlang zoekplezier met het Muizenhuis – groot kijk- en zoekboek

In dit boek zoek je samen met Sam en Julia naar de kleinste details van het Muizenhuis. In de winkels, werkplaatsen, slaapkamers, keuken en buitenruimtes is namelijk van alles te ontdekken, als je maar goed oplet!

Sam en Julia zijn 2 schattige muisjes, die samen in het Muizenhuis wonen. Op elke bladzijde zie je een ander deel van het Muizenhuis en de wereld van Sam en Julia.

Deze platen in het boek zijn niet getekend, maar het zijn foto’s van een kunstproject van Karina Schaapman.
Zij heeft het Muizenhuis helemaal gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché. Het interieur is gemaakt van allerlei soorten restmateriaal. Daardoor is er op de platen niet alleen veel te zien, maar kun je ook heerlijk nadenken waar het nu eigenlijk precies van gemaakt is!

De wereld van Sam en Julia

In dit boek is méér te zien dan alleen het Muizenhuis. Van de school tot de speeltuin, van het circus tot de kermis. De muisjes laten je steeds een groter stukje van hun wereld zien.
– Welke gebakjes maakt de bakker eigenlijk in zijn bakkerij?
– Welke muizen zijn er eigenlijk allemaal op de picknick?
– Wat eten de muizen bij de picknick?

Het boek heeft geen doorlopend verhaal, elke plaat is een op zichzelf staand moment. Bij de plaat staat een korte begeleidende tekst, met daarbij een vraag en enkele dingen die op de bladzijde gezocht kunnen worden. Natuurlijk kun je nog veel meer zoeken en bekijken dan alleen de dingen aan de zijkant. Kinderen die nog niet zelf kunnen lezen kunnen hierdoor ook erg fijn zelf in dit boek ‘lezen’.

Muizenhuis – groot kijk- en zoekboek

Een serie boeken vol muizen

Het groot kijk- en zoekboek is niet het enige boek van deze schrijfster, er is een hele serie boeken van het Muizenhuis verschenen. Zo is er een verhaal over Sam en Julia, maar bijvoorbeeld ook over het theater of de haven. En als het je leuk lijkt om zelf een eigen muizenhuis te bouwen, kun je een kijkje nemen op het Youtube kanaal van het Muizenhuis, daar zijn al bijna 100 filmpjes te vinden!

Mooie decors en details

Het Muizenhuis is een heerlijk boek, waarin kinderen én volwassenen zich lekker onder kunnen dompelen in de wereld van 2 lieve kleine muisjes. Het is zo leuk om te zien hoeveel energie er is gestoken in het uitwerken van de mooie decors. Er zijn zoveel details!

Muizenhuis – groot kijk- en zoekboek

Persoonlijk had ik het leuker gevonden als het nét wat meer verhaal had gehad. Nu zijn de tekstjes klein en wat algemeen. Maar het leuke is dat er zo ruimte zat overblijft om zelf een leuk verhaal te bedenken bij de platen. Het boek sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen, omdat de situaties herkenbaar zijn voor (jonge) kinderen. Wij hebben genoten van het boek en het gaat hier zeker nog vaak van de plank komen!

Specificaties Het Muizenhuis – Groot kijk- en zoekboek

Auteur: Karina Schaapman | Uitgever: Rubinstein Publishing | ISBN: 9789047624028 | september 2017 | 45 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Muizenhuis – groot kijk- en zoekboek

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.