De boodschap van Beer – een troostrijk boek

Het verlies van een dierbare is een heftige en emotionele gebeurtenis. Ook voor jonge kinderen. De boodschap van Beer maakt dit onderwerp bespreekbaar, en geeft ook een troostrijke boodschap mee.

De boodschap van Beer

De boodschap van Beer – alles wat je nodig hebt is liefde

Beer is ontzettend oud geworden. Op een dag vindt Eekhoorn hem in bed; hij leeft niet meer. Natuurlijk zijn de andere dieren verdrietig, maar dan blijkt dat Beer zijn vrienden niet vergeten is. Zelfs na zijn dood weet hij zijn vrienden te verrassen.

Beer zou nooit meer wakker worden
iedereen die hield van hem
hij zou nooit meer liedjes brommen
nooit meer hoorde je zijn stem

Ieder dier was erg verdrietig
maar toch ook een beetje blij
Beer zou nu geen pijn meer voelen
het leven was voor hem voorbij

overlijden

Een prentenboek van Marianne Busser en Ron Schröder

De boodschap van Beer is een prentenboek van de hand van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit gouden duo heeft echt al ontzettend veel boeken geschreven. Op het moment van schrijven van deze review zie ik dat ze inmiddels al 448 titels op hun naam hebben staan. Ik weet bijna zeker dat ongeveer iedereen met jonge kinderen in Nederland weleens een boek van ze heeft gelezen. En dat is ook logisch, want wat schrijft dit duo heerlijke boeken voor jonge kinderen! Hun schrijfstijl herken je vaak meteen door de kenmerkende rijm. Geweldig om voor te lezen. Ik heb dan als juf inmiddels al een flinke stapel met titels van hun hand in mijn boekenkast staan!

Ook lukt het ze altijd heel goed om in te spelen op de belevingswereld van kleuters. Hoewel ‘De boodschap van Beer’ wel over een moeilijk onderwerp gaat, weten Marianne Busser en Ron Schröder dit echt op een toegankelijke manier voor kinderen bespreekbaar te maken.

Een boek over een moeilijk onderwerp

Want voor jonge kinderen is de dood echt een ongrijpbaar iets. Het is natuurlijk ook lastig om je hier een voorstelling van te maken. Het ene moment zijn ze er volop mee bezig en heel verdrietig, terwijl ze misschien vijf minuten later weer volop gaan spelen. De Boodschap van Beer is nergens te zwaar of verdrietig. Het geeft juist een hele mooie, hoopvolle boodschap: alles wat je nodig hebt is liefde. En Beer had heel veel liefde te geven. Zelfs na zijn dood zien zijn vrienden nog tekenen van zijn liefde terugkomen. En dat is een fijne gedachte: geniet van het nu en deel dit met iedereen die je liefhebt.

De boodschap van Beer

Specificaties ‘De boodschap van Beer’

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Ivan en Ilia | Uitgeverij: Moon | 9789048864904 | januari 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of kijk op bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.