Cadeautje! een vrolijk boek voor nieuwsgierige aagjes

Na het vrolijke prentenboek Help! een verrassing! is hier Miriam’s nieuwste prentenboek Cadeautje! Ken je die kriebels als je jarig bent? Dat de visite dan met cadeautjes komt en jij weet niet wat erin zit? Die kriebels heeft Suusje Eekhoorn ook. Ze is zooo nieuwsgierig en ze wil zooo graag weten wat erin zit. Kan ze zo lang nog wachten?

voorkant Cadeautje! met SLV kader

Cadeautje!

Suusje Eekhoorn is jarig. August de Vos heeft een pakje voor haar, maar wat erin zit, mag Suus nog niet weten. Wat als ze het cadeautje eventjes leent? Gewoon om te kijken? Ze zal het écht niet openmaken…

illustratie Miriam Bos

Prachtige illustraties

We maakten al eerder kennis met de prenten van Miriam Bos. Naast prentenboeken maakte ze in 2022 ook de decemberzegels. Allemaal kleine kunstwerkjes om je kerstpost te versturen. In Cadeautje! blijf je ook weer kijken en zoeken. Het begint al bij het schutblad en het titelblad. Er is van alles te zien rondom het verhaal dat (voor-)gelezen wordt. Bladzijde grote prenten en kleine illustraties wisselen elkaar af.

bladspiegel 1/2

Gevoelens

Naast al die mooie illustraties is er natuurlijk ook het verhaal. Suusje is jarig en kan eigenlijk niet wachten tot August klaar is met alles versieren. Eerder mag ze het cadeautje niet openmaken. Maar hoe moeilijk is het om te wachten? Eerst moet je wachten tot je jarig bent. Dan nog tot je je cadeautjes krijgt. Alle gevoelens die dan bij Suusje voorbij komen zijn enorm herkenbaar. Met de prachtige illustraties erbij is dit een fijn verhaal om met je kind over deze gevoelens te kunnen praten.

Suusje heeft zoveel moeite met al dat wachten. Als August even niet oplet gaat ze het cadeautje toch maar even lenen. Ze zal het niet openmaken maar misschien kan ze wel raden wat erin zit? Of doe jij dat nooit als je een cadeautje krijgt? Even voelen of rammelen of je kunt raden wat je krijgt? Maar dan raakt Suusje het cadeautje kwijt…ohjee!

illustratie van haas die er vandoor gaat met het cadeautje

August de Vos en Suusje Eekhoorn

Volgens mij is wel duidelijk dat ik de illustraties van Miriam Bos geweldig vind. Ik neus dan ook graag rond op haar website of instagram pagina. Even een dosis positieve illustraties; een lust voor het oog. Daarnaast zijn de personages August de Vos en Suusje Eekhoorn zo schattig, je moet ze wel in je hart sluiten. Cadeautje! is een heerlijk prentenboek om voor te lezen vanaf 4 jaar of dieper op het verhaal en de gevoelens in te gaan.

Een heerlijk prentenboek en leuke opvolger van Help! een verrassing!

bladspiegel 2/2

Specificaties Cadeautje!

Auteur en Illustraties: Miriam Bos | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714798 | 2023 | 24 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.