Het pannenkoekenfeest – Eva Lindell. Een prentenboek om van te smullen!

Wat eten kinderen het liefste als het feest is? Pannenkoeken natuurlijk. Lekker mixen, bakken en smullen! Maar wist je dat ook een aardvarken van pannenkoeken houdt? En van feestvieren? Het pannenkoekenfeest is een prentenboek van Eva Lindell. Voor kinderen vanaf 4 jaar een boek om je vingers bij af te likken! Over heel veel dieren in het bos die een feest vieren om nooit te vergeten.

hoofd

Samen feesten met je vrienden

Het aardvarken woont in een fijn huisje in een mooi bos. En hij heeft zin in een feestje want hij voelt zich een beetje alleen. Maar liefst honderdvierendertig brieven schrijft het aardvarken. Om al zijn vrienden uit te nodigen voor een leuk feest. Maar of het in de voorbereiding helemaal goed gaat is een beetje de vraag..

Het taartdeeg vloog naar alle kanten, en maakte mooie spatten op de grond. Ik danste de hele keuken door en stapte plakkerig op de grond.

Een herkenbaar tafereel na een gemiddelde kookactiviteit met jonge kinderen. Daar moet je gelijk aan denken bij het lezen van dit boek van Eva Lindell over het pannenkoekenfeest. En aan de soms lichte paniek als iets mislukt en je hebt gasten. Want wat moet je doen als je gasten deze puinhoop in de keuken aantreffen?

Eva Lindell – een pannenkoekenfeest voor iedereen

In een opperbest humeur zijn de vrienden van aardvark (zoals hij wordt genoemd) feest aan het vieren. En ze willen graag wat lekkers. Ze zijn een beetje teleurgesteld als ze zien dat aardvark er niks van bakt. Letterlijk dus. Gelukkig zijn pannenkoeken altijd een goed idee. Iedereen helpt mee met bakken. Dus het wordt een echt pannenkoekenfeest! En daarna nog even heerlijk verder feestvieren.

Het pannenkoekenfeest is een gezellig en smakelijk prentenboek van Eva Lindell. Met mooie en zachte illustraties van Cecilia Heikkila. En heel veel dieren vind je in dit boek! In het bos wonen bijvoorbeeld ook een luiaard, beer, vos en das. Een gezellige beestenboel. Een boek over vriendschap, lekker eten en een beetje rommel maken. Wie wordt daar nou niet blij van? En ook dat het heel fijn is als er vrienden zijn die je helpen als iets niet lukt.

En op de laatste bladzijde ook nog een lekker recept voor je eigen pannenkoekenfeest. Een fijne activiteit om samen met je kind te ondernemen op een vrije middag! 

recept

Specificaties Het Pannenkoekenfeest – Eva Lindell

Auteur: Eva Lindell | Illustraties: Cecilia Heikkila | Vertaling: Lore Aertsen | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462915978 | oktober 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.