Het kerstverhaal een prentenboek van Vivian den Hollander

Schrijfster Vivian den Hollander schrijft over allerlei onderwerpen en ook voor diverse leeftijden. Het kerstverhaal is gericht op peuters en kleuters en is handig om je kind uit te leggen waarom Kerst een feestdag is.

Het kerstverhaal

Maria’s buik is al heel dik en haar kindje zal bijna geboren worden. Door een engel is haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn. Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem En daar, in een stal net buiten de stad, komt het kindje Jezus ter wereld. Maria wikkelt hem in warme doeken. En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal. Een ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd!

het kerstverhaal

Voorbereiding

Er zijn al veel prentenboeken over het kerstverhaal gemaakt. Maar in de meeste wordt niet verteld over het voorbereiden van de zware tocht naar Bethlehem. In dit prentenboek van Vivian den Hollander kun je ook lezen over Jozef. Hij timmert zelf een wiegje voor de baby. Ook zorgt hij voor een ezel om Maria niet te ver te laten lopen.

Er wordt op een duidelijke manier geschreven over het zoeken naar een logeerplek – alle herbergen zaten vol in Bethlehem – en de manier van schrijven zorgt voor meeleven met de gevoelens van Jozef en Maria.

het kerstverhaal

De ster

Jozef en Maria zijn blij met de geboorte van kindje Jezus en een grote ster deelt dit met de buitenwereld. Door deze ster, die boven de stal staat, kunnen ook de wijzen uit het oosten de oude stal achter de herberg vinden om op hun kamelen dure geschenken te kunnen brengen. De tekst van het kerstverhaal is makkelijk om voor te lezen en de kleurkeuze van de prenten geeft een sfeer weer waardoor je je zelf ook welkom voelt. Mooi om het kerstverhaal op deze andere manier voor te lezen en te laten zien aan de hand van prachtige illustraties.

Specificaties ‘Het kerstverhaal’:

Auteur: Vivian den Hollander | Uitgever: Ploegsma | 9789021678184 | Oktober 2017 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

het kerstverhaal
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.