De bibbersteeg, een griezelig boek vol flapjes

Soms gaan angst en fantasie met je op de loop. Het meisje in De bibbersteeg loopt door een straat onderweg naar opa en vindt die weg erg spannend. Want wat zit er verborgen achter de gevels in de Bibbersteeg? Wie woont er bijvoorbeeld in het huis van ijs, een monster of raar wezen? Als je de voordeur zou binnengaan, kom je dan nog levend buiten? Brrr, wat zit daar achter het raam?

Samen angsten overwinnen

Het is spannend om te ontdekken wat er achter de vele flapjes in De bibbersteeg zit. Achter het grootste flapje van iedere bladzijde staat steeds een tekst. Eenmaal bij opa, loopt het meisje terug de straat in. Maar nu kijkt ze met opa naar binnen. Op een speelse manier leer je dan over vooroordelen, omdat wat je in eerste instantie denkt niet waar hoeft te zijn. Dat iets wat eng lijkt, soms helemaal niet eng is. Door binnen in een huis te kijken leer je iemand kennen.

Ga op ontdekkingstocht

De bibbersteeg is vertaald uit het Frans en geschreven door Gilles Baum. Het is een uitklapbaar kartonnen boek voor kinderen vanaf drie jaar. Het heeft een originele vorm en eindigt positief met een buurtfeest. De bibbersteeg is kleurrijk en staat vol grappige illustraties van Amandine Piu. Het boek is leuk voor kindjes die van monsters houden, maar ook leerzaam voor elk kindje dat wel eens bang is voor het onbekende. Dus, ga mee op pad en ontdek zelf wat er achter de muren verstopt zit. Want wie onbevooroordeeld op ontdekkingstocht gaat, komt heel wat leuke verrassingen tegen. Was het echt gevaarlijk of viel het mee?

Specificaties De bibbersteeg

Auteur: Gilles Baum | Illustrator: Amandine Piu | Vertaler: Siska Goeminne | Uitgever: De eenhoorn | 9789462916401 | september 2022 | 20 blz | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.