Oma ondersteboven – Kristien Dieltiens, een avontuur vol gekkigheid

Even snel voor het voorlezen van ‘oma ondersteboven’ het boekje doorbladeren. Zo begin ik eigenlijk altijd met het voorlezen van een nieuw boek. Even een eerste indruk van ‘oma ondersteboven’ opdoen, snel kijken waar het verhaal naartoe gaat voor ik al interactief voorlezend het einde van het verhaal verklap. Daar wil ik nog wel eens goed in zijn namelijk. Vaak met een teleurgestelde Stef tot gevolg, omdat het einde van het verhaal geen verrassing meer is.

oma ondersteboven

Verrassend

De ik figuur, Billie, wordt door haar oma uitgenodigd om een weekend samen naar zee te gaan. Super gezellig natuurlijk maar haar ouders vinden het geen goed plan: oma is te oud. Toch gaan oma en kleindochter weg samen op avontuur.

Bij ‘oma ondersteboven’ hoef je niet bang te zijn om het einde te verklappen. Het boek staat zo vol leuke en gekke dingen dat elke bladzijde weer een verrassing op zich is. Geregeld zie ik tijdens het voorlezen een grijns op het gezicht van Stef verschijnen.

oma ondersteboven

Illustraties in oma ondersteboven

De illustraties waren voor Stef wel even wennen. Hij kiest vaak boeken uit met felgekleurde of spannende afbeeldingen op de kaft. Dat heeft ‘oma ondersteboven’ niet. De illustraties zijn wel kleurrijk, maar niet felgekleurd wat je bij veel andere boeken wel tegenkomt. Na een paar minuutjes lezen maakte dat voor Stef niet meer uit en ging hij helemaal op in het verhaal.

De illustraties zorgen voor een goede ondersteuning van het verhaal.

Voor het slapen gaan

‘Oma ondersteboven’ is geen verhaal wat je ‘even snel’ voorleest. Het is een boek wat ik prima geschikt vind om in etappes voor het slapen gaan voor te lezen. Er gebeurt veel in het boek, dus ook met een kort stukje lezen is er van alles aan de hand met oma. De platen in het boek dagen een kind uit om zelf mee te denken en over het verhaal te praten.

Aanrader

Dit boek is echt een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 5 die wel van gekkigheid houden. Ik vind het een ideaal boek voor het slapen gaan om de dag ontspannen en gezellig kletsend te eindigen.

Waar de titel ‘oma ondersteboven’ vandaan komt? Daar zul je toch echt het boek voor moeten lezen!

Andere boeken van Kristien Dieltiens

Specificaties Oma ondersteboven

Auteur: Kristien Dieltiens | Illustrator: Isabelle Geeraerts | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462914049 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

oma ondersteboven Kristien Dieltiens
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.