Kopje onder – Jeff Kinney. Het Leven van een Loser deel 15

Hoera bijna zomervakantie! Heerlijk om weer plannen te maken voor een reis of uitje. Zo denkt ook de familie Botermans. Maar in het leven van een loser gaat dat natuurlijk gepaard met strubbelingen en tegenslagen. In alweer het vijftiende deel van de populaire boekenserie van Jeff Kinney gaat het verhaal verder bij de start van de zomer. De familie Botermans woont noodgedwongen bij oma in de kelder. Om toch wat avontuur te beleven, gaan ze op reis met de camper door het land. Arme Bram kunnen we alvast verklappen. Gaat hij kopje onder in dit hilarische 15e deel van Het leven van een Loser?

Kopje onder voorkant

Zomervakantie

Heerlijk toch die zomervakantie? Nou daar heeft hoofdpersoon Bram toch een ander idee over. Zo begint het: ik hou van mijn familie hoor. Maar ik hoef ze niet 24 uur per dag, zeven dagen per week om me heen te hebben. Ze worden er allemaal een beetje gek van. De moeder van Bram denkt dat ze al te lang opgesloten zitten, en dat ze gewoon vakantie nodig hebben. Maar Bram geeft eerlijk aan dat ze eigenlijk gewoon vakantie nodig hebben van ELKAAR. Kopje Onder leest vanaf het begin lekker weg, en je hebt gelijk te doen met Bram.

Kopje onder Het Leven van een loser

Best een herkenbaar gevoel voor de gemiddelde jonge lezers, en hun ouders. Onze eigen 11-jarige was direct verkocht door het boek in ieder geval. Waarschijnlijk ook door de overeenkomst met de 3-jarige jongste zoon in het gezin. Met ook nog een thuiswerkende papa en rondrennende moeder, waarvan Jeff Kinney een geweldige illustratie tekent. En daar staan de boeken van Het Leven van een Loser natuurlijk om bekend. Geweldige illustraties, en daarnaast de grappige hersenspinsels van hoofdpersoon Bram en de hilarische avonturen van het gezin. Het leven van een loser gaat nooit vanzelf. Maar de oplossing voor de zomervakantie is gevonden: het gezin gaat met de camper op pad!

Epische humor in Kopje Onder

Bram weet niet of hij dat kamperen ziet zitten. Hij zou graag wandelschoenen meenemen met kleine ventilatortjes in de hielen. Maar dat gaat helaas niet door. Het wordt natuurlijk nogal behelpen. Vader en moeder Botermans doen hun best om er wat van te maken. Je kent ze wel, van die moeders die steeds maar wat willen doen tijdens de vakantie. Die het activiteitenprogramma van de camping minutieus doornemen. En dan ook nog van alles een foto willen maken. Ook Bram wordt daar gek van natuurlijk. Maar wel sneu voor zijn moeder dat alles op een drama uitloopt. Van een stinkdier tot een zware storm, het zit ze niet mee op de kampeertrip. En om over die camper nog maar te zwijgen, waarin je alles van iedereen hoort. En op de budgetplek van de idyllische camping helemaal met de buren zo dichtbij. Bbq-en moet zelfs op het dak van de camper! 

Bram maakt weer van alles mee. De oudste zoon vond Kopje Onder een heerlijk boek en als tweede lezer begreep ik waarom hij het niet weg kon leggen. De vraag is of het vakantieavontuur van de familie Botermans nog te redden valt. Tijdens een heftige onweersbui zit Bram net kopje onder in het zwembad om zich te verschuilen voor een bende rare snuiters. En alsof dat niet erg genoeg is, raakt de camping door een epische wolkbreuk afgesloten van de buitenwereld. Help! Had Bram toch beter bij oma in de kelder kunnen blijven?

Kopje onder Het Leven van een loser beer

Wat vindt een 11-jarige van Kopje Onder?

Heel grappig boek!
Leuk om te lezen en zeker niet saai, er gebeurt heel veel en grappig dat alles wat ze doen eindigt als een probleem.
De boeken van het leven van een loser worden steeds beter!

Sam 11 jaar


Kopje Onder is een super grappig avontuur in de serie Het leven van een Loser. De grappige tekenstijl en droge humor maken deze graphic novel een enorm succes bij kinderen vanaf 9 jaar oud. Onze favoriete grappen: het gezamenlijke toiletgebouw voor herten en hindes, de irritante vaders die een draaikolk maken in het zwembad en de moeder van Bram die al drijvend in de rivier even met de dokter belt over de ontlasting van broertje Max. Laat je kind het boek lezen voor nog heel veel meer humor, en lees zelf lekker mee! Met als tip een kluis met timer geschikt voor telefoons en tablets.

Kijk ook de reviews van Vet Koel of Het Leven van een allerbeste vriend. Voor meer Jeff Kinney avonturen! Leuk om te weten dat Jeff Kinney naast schrijven ook online games ontwikkelt en een boekwinkel heeft in de VS ‘Un Unlikely Story’.

Specificaties Het Leven van een Loser – Kopje Onder

Auteur en illustrator: Jeff Kinney | Oorspronkelijke titel: Diary of a Wimpy Kid – The Deep End | Vertaling: Hanneke Majoor | Uitgeverij De Fontein | 9789026148026 | juni 2021 | 224 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.