Misdaad en Blaf. Fans van Dog Man opgelet!

Misdaad en Blaf. Weer een nieuwe aanvulling op de hilarische serie van Dog Man. Lezers die vaker mijn blogs lezen weten inmiddels dat wij grote fan zijn van Dog Man. Het hele gezin eigenlijk. Misdaad en Blaf is dan ook weer door alle leden van ons gezin gelezen. Alweer het negende deel, maar het blijft ontzettend grappig. Deze keer heeft opa Karel een belangrijke rol.

voorkant

Negende deel Dogman: Misdaad en Blaf

Misdaad en Blaf is alweer het negende deel van de serie Dog Man. In dit deel wordt dan ook nog even het geheugen opgefrist. Wellicht ook voor nieuwe fans. Het begon allemaal met een ongelukje bij een politie-agent en een hond. Ze zouden apart niet overleven, maar samen wel. En zo ontstond Dogman. We kamen er via Misdaad en Blaf achter dat we nog niet alle delen hebben. Dog Man ziet ze zwemmen en de Bal is hond ontbreekt. Dat vonden we toch wel ongelofelijk. Daar gaat vast snel verandering in komen.

Misdaad en Blaf

Hilarisch, maar wel een verhaallijn

En ookal is het vaak vooral lachen om allerlei onnozelheid in Dog Man. Toch hebben alle delen ook een verhaallijn. Waar gaat Misdaad en Blaf dan over? Opvallend is dat Karel probeert om een goede kat te worden. Helaas, maar gelukkig voor ons,lukt dat niet. Zeker niet met een vader die door en door slecht is. Daar gaat het dan ook deze keer over. Opa Karel ontsnapt uit de gevangenis door middel van een uitvinding van zijn hand. Samen met zijn maatje Dikkie, die een ontzettende lieverd is. Wat af en toe ook tot hilarische momenten leidt.

Wat is leuk aan Dog man

Zoals gezegd, mijn kinderen, maar ook ik als volwassene, zijn dol op dog Man. Waarom is dat eigenlijk zo? Af en toe is het hilarisch herkenbaar. Zoals Kleine Karel die voortdurend ‘waarom-vragen’ stelt en Karel tot het uiterste drijft. Maar, Dog Man kan ook ontroerend zijn. Mijn dochter (9) vindt het supergrappig, avontuurlijk en leuk. Ook dit deel, Misdaad en Blaf. Denk bijvoorbeeld een burgemeester die dol is op zijn rozen. Hij denkt dat Dog Man in zijn rozenperk zit. De politiechef geeft aan dat Dog Man dit nóóit zou doen. En… daar komt Dogman aan hoor, mét rozen om zich heen.

Tot slot

Wat ook altijd erg leuk is dat er aan het einde van het verhaal weer voorbeelden staan hoe de figuren te tekenen. Plus hoe je Happie de Broodzak maakt. Daarnaast heeft kleine Karel inmiddels ook een eigen serie. Daar wordt in dit deel ook naar verwezen.

Misdaad en Blaf

Specificaties Misdaad en Blaf

Uitgever: Condor | Auteur: Dav Pilkey | Vertaald door: Tjibbe Veldkamp | 2020 | 9789493189966 | 236 pagina’s| meer informatie in je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

voorkant dubbel
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.