Sara Paletti – een nieuwe serie van Manon Sikkel

Sara Paletti is het eerste deel van een nieuwe serie, geschreven door Manon Sikkel. Manon Sikkel is natuurlijk bekend van haar ‘Geheim agent oma‘ serie. Deze boeken lezen mijn dochters hier vol enthousiasme. Toen ik dus hoorde dat er een nieuwe serie van haar hand zou gaan verschijnen, was ik daar razend benieuwd naar!

meisje op skateboard

Het kleurrijke leven van Sara Paletti

Sara Paletti woont op de dertiende verdieping van een flat die afgebroken gaat worden. Haar vader werkt in een kaaskrokettenfabriek en rijdt in een auto met een grote kroket op het dak. Haar moeder is uitvinder en heeft niet zoveel tijd voor andere dingen. Sara bedenkt steeds plannen om het leven in de flat leuker te maken. Dat lukt niet altijd. Totdat ze Alfie ontmoet, de jongen in de jurk. In Sara’s leven is alles oké, en soms ook niet – maar ook dat is oké. Of zoals ze zelf zegt: ‘Alles Paletti!’

Een nieuwe feelgood-serie

Dit boek van Sara Paletti lees je met een grote glimlach om je mond. Als je de feiten zo op een rijtje zet, heeft Sara niet echt een droomleven. Ze woont (zoals veel mensen dat waarschijnlijk zullen zien), in een vrij troosteloze omgeving. En toch is deze oude, vervallen flat, haar hele wereld. en is dit voor haar het mooiste plekje op de hele aarde. Sara Paletti is een vrolijke en inspirerende hoofdpersoon. Ze bruist van het leven, is enthousiast, doortastend en geeft nooit op. Echt een hoofdfiguur om meteen in je hart te sluiten. En daarom ook zo fijn dat er nog meer delen over dit ondernemende meisje komen!

Een eigentijds boek

Wat ik heel sterk vind aan veel boeken die de laatste jaren verschijnen, is dat ze echt met de tijd meegaan en dat er meer diversiteit in de hoofdpersonen zit. Dat is bij Sara Paletti ook het geval. Haar familie is Italiaans en in de flat wonen mensen van allerlei culturen en leeftijden, zoals bijvoorbeeld een statushouder, een bejaarde man en studenten. De burgemeester is een vrouw en in de flat komt een jongetje te wonen met een jurk. En deze diversiteit en inclusiviteit is subtiel door het boek verweven. Het is er niet heel bewust dik bovenop gelegd, maar het is gewoon zo. En dat is mooi, want het moet ook niets bijzonders zijn.

Sara Paletti is een heerlijk boek om te lezen. Het leest fijn weg, is grappig en heeft veel vaart. Gemakkelijk zelf te lezen (net als de boeken van de Geheim Agent Oma serie), maar ook superleuk om voor te lezen. En wat ik ook echt heel tof vind aan dit boek zijn de tekeningen! Deze zijn allemaal fullcolour, en echt op elke pagina is wel een illustratie te vinden. Zo gaat de wereld van Sara nog meer leven voor de lezer. Je wordt als het ware een medebewoner van haar flat. En ik kan je vertellen: dat wil je zijn! Want na het lezen van dit eerste deel, ben ik razend benieuwd welke avonturen ze nog meer gaat beleven….

Specificaties ‘Sara Paletti’

Auteur: Manon Sikkel | Illustraties: Katrien Holland | Uitgeverij: LS Amsterdam | 9789024593811 | augustus 2022 | 240 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.