Het Poppenmoedertje en het timmermannetje, een beroepen boek

Heb jij thuis een Poppenmoeder of een timmerman? Dan wil ik je graag meer vertellen over twee nieuwe boeken van Marianne Busser en Ron Schroder beide geïllustreerd door Kathleen Amant. Het Poppenmoedertje en het Timmermannetje. In deze serie zitten nog meer boeken trouwens! 

Beroepen boeken voor peuters

Straks vertel ik je meer over het Poppenmoedertje en het Timmermannetje. Er zijn nog meer leuke titels in deze reeks. Het doktertje , Het politiemannetje, Het brandweermannetje zijn ook stuk voor stuk leuke boeken voor je boeken en het kopen/lenen bij de bibliotheek meer dan waard.

Het poppenmoedertje

het poppenmoedertje

Het poppenmoedertje wil het liefst elke dag voor haar poppen zorgen. Ze heeft bedjes, wagens, kleren, en flessen genoeg voor haar poppen. Met mooi weer voeren ze buiten de eendjes. Ze gaan lekker in bad en er is tijd voor flesjes en spelen op de grond.

het poppenmoedertje

Als de zon schijnt worden de kleertjes buiten gewassen en opgehangen terwijl de poppen picknicken. En is er een popje jarig dan knutselt het poppenmoedertje een cadeautje.

Ze maakt billen schoon en trekt ze hun pyjama aan en stopt ze lekker in bed.

Specificaties het poppenmoedertje

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder |Illustraties: Kathleen Amant| Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000348633 | 16 pagina’s | januari 2017 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Het timmermannetje

Het timmermannetje

Het timmermannetje timmert elke dag. Niet alleen zijn zelfgemaakte huis, maar hij helpt ook anderen met timmerwerk. Hij helpt opa met een boekenplank en de kippen krijgen een nieuw hok. Een wip voor Tom en Bob en een bank voor oma.

Hij timmert een rijplank voor de groenteman en een hok voor zijn hond boef. Ook werkt hij aan zijn zeilboot waar hij graag mee uit varen gaat. Na afloop ruimt hij alles netjes op. Hij vindt het leuk om anderen te helpen.

Het timmermannetje

Specificaties

Auteur:   Marianne Busser en Ron Schroder | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf |  9789000353064 | 16 pagina’s | maart 2017 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Deze boeken over het poppenmoedertje en het timmermannetje zijn duidelijke boeken over de verschillende taken die je hebt als poppenmoeder of timmerman. Alle klussen die bij het vak horen komen voorbij zelfs de minder leuke als poep en op je duim slaan.

Toen ik de boeken eens voorlas als poppenvader en timmervrouw keken de kinderen me raar aan, maar ze vonden het geweldig. Want ja de jongens spelen hier ook gewoon met poppen en de meisjes pakken ook het gereedschap.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Het Poppenmoedertje en het timmermannetje
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.