Het Poppenmoedertje en het timmermannetje, een beroepen boek

Heb jij thuis een Poppenmoeder of een timmerman? Dan wil ik je graag meer vertellen over twee nieuwe boeken van Marianne Busser en Ron Schroder beide geïllustreerd door Kathleen Amant. Het Poppenmoedertje en het Timmermannetje. In deze serie zitten nog meer boeken trouwens! 

Beroepen boeken voor peuters

Straks vertel ik je meer over het Poppenmoedertje en het Timmermannetje. Er zijn nog meer leuke titels in deze reeks. Het doktertje , Het politiemannetje, Het brandweermannetje zijn ook stuk voor stuk leuke boeken voor je boeken en het kopen/lenen bij de bibliotheek meer dan waard.

Het poppenmoedertje

Het poppenmoedertje

Het poppenmoedertje wil het liefst elke dag voor haar poppen zorgen. Ze heeft bedjes, wagens, kleren, en flessen genoeg voor haar poppen. Met mooi weer voeren ze buiten de eendjes. Ze gaan lekker in bad en er is tijd voor flesjes en spelen op de grond.

Het poppenmoedertje

Als de zon schijnt worden de kleertjes buiten gewassen en opgehangen terwijl de poppen picknicken. En is er een popje jarig dan knutselt het poppenmoedertje een cadeautje.

Ze maakt billen schoon en trekt ze hun pyjama aan en stopt ze lekker in bed.

Specificaties het poppenmoedertje

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder |Illustraties: Kathleen Amant| Uitgeverij:    Van Holkema & Warendorf | 9789000348633 | 16 pagina’s | januari 2017 | Meer informatie vind je hier

Het timmermannetje

Het timmermannetje

Het timmermannetje timmert elke dag. Niet alleen zijn zelfgemaakte huis, maar hij helpt ook anderen met timmerwerk. Hij helpt opa met een boekenplank en de kippen krijgen een nieuw hok. Een wip voor Tom en Bob en een bank voor oma.

Hij timmert een rijplank voor de groenteman en een hok voor zijn hond boef. Ook werkt hij aan zijn zeilboot waar hij graag mee uit varen gaat. Na afloop ruimt hij alles netjes op. Hij vindt het leuk om anderen te helpen.

Het timmermannetje

Specificaties

Auteur:   Marianne Busser en Ron Schroder | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf |  9789000353064 | 16 pagina’s | maart 2017 | Meer informatie vind je hier

Deze boeken over het poppenmoedertje en het timmermannetje zijn duidelijke boeken over de verschillende taken die je hebt als poppenmoeder of timmerman. Alle klussen die bij het vak horen komen voorbij zelfs de minder leuke als poep en op je duim slaan.

Toen ik de boeken eens voorlas als poppenvader en timmervrouw keken de kinderen me raar aan, maar ze vonden het geweldig. Want ja de jongens spelen hier ook gewoon met poppen en de meisjes pakken ook het gereedschap.

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.