Aan de slag met Findus, een lees- en doeboek!

Findus en Pettson zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze boekenkast. De jongste is gek op haar schuif- en flapjesboek van dit duo. En mijn oudste leest graag het avontuur in Pannenkoekentaart. Aan de slag met Findus is weer een ander soort boek. Er staan korte verhaaltjes in en heel veel om te doen! Het is een knutselboek voor binnen en buiten en de voorkant beloofd al veel goeds.

aan de slag met Findus

Aan de slag met Findus

Een ‘kwakaquarium’, maken? Een geurengeheugenspel spelen? Of kies je voor het maken van een vogelzaadmachine van een melkdoos, of ga je verven met uienschillen? Dit en nog veel meer leer je in ‘Aan de slag met Findus’! De poes Findus houdt van knutselen, fiksen, bouwen, onderzoeken en ontdekken. Daarbij krijgt hij vaak hulp van de vindingrijke Pettson. Elke maand maken ze iets nieuws met wat er in huis en tuin te vinden is. Experimenten schuwen ze ook niet, zo leren ze de natuur pas goed kennen! De experimenten en knutselwerkjes zijn eenvoudig te maken dankzij de duidelijke tekst en illustraties. Waar ga jij mee beginnen?

Duurzaam plezier

Dit boek is voor alle mama’s en papa’s en kleuterleidsters en kleuterleiders en juffen en meesters en oma’s en opa’s en tantes en ooms en jeugdbewegingsleidsters en -leiders, en voor iedereen die een kind kent dat met zo nieuwsgierig is als ik.

Het boek begint al met een leuke inleiding van poes Findus. Het geeft goed weer hoe toegankelijk en makkelijk inzetbaar dit boek is. Niet alleen thuis maar ook in de klas of voor op de opvang een aanwinst. Op een verhalende manier ga je lekker doen met dit boek. Findus is nieuwsgierig en dat maakt het doen ook zo divers in Aan de slag met Findus. Je hebt geen grote aankopen nodig, maar gaat aan het werk met wat al in huis is. Zo ga je in januari onder andere aan de slag met je kerstboom. Je leert dat je de ringen kan tellen en zo weet hoe oud je boom was. Of je kan er een garde, of kapstok van maken.

Maar januari is daarmee niet klaar. Er staan nog zoveel meer leuke ideeën bij deze, en elke maand. Het ademt wel de Scandinavische vibe zoals bijvoorbeeld een vork maken van jeneverbeshout. Althans in mijn tuin en omgeving is dit niet aanwezig. Maar dat maakt het juist leuk die invloed en anders dan de meeste knutsel- en doeboeken die ik gelezen heb. Bij elke maand staat ook een leuk kort verhaaltje wat in het thema past. En de inmiddels bekende liefdevolle en gedetailleerde illustraties staan overal. Er is zoveel te zien!

januari

De maanden door

Van bouwen, tot tuinieren, van plakken tot ontdekken; Aan de slag met Findus is erg divers. De manier van omschrijven is heel verhalend en dat maakt het tot een aangename mix van lezen en doen. De korte verhaaltjes erbij geven het ook echt een leuke aanvulling. In het boek komen ook Mukkels voorbij en andere dieren. Je kan het boek netjes bladzijde voor bladzijde lezen, maar het is ook leuk om gewoon naar de bijpassende maand te gaan. Ik vind de toevoeging van kleuren met uienschillen ook zo leuk. Dit is een trucje wat ik doe met mijn (uien)soep, schillen meekoken zodat je bouillon een mooie kleur krijgt. Achterin kan je nog zoeken op activiteiten of op benodigdheden.

Aan de slag met Findus is echt een heerlijk leesboek, met heel veel toffe doe dingen. Perfect voor in je eigen boekenkast, als cadeautip of voor op de Bso. Zeker op de wat oudere groep is dit heel leuk om eens erbij te pakken en de kinderen iets leuks eruit te laten kiezen. Er is genoeg uitdaging en diversiteit te vinden wat weer heel anders is dan andere doeboeken. Dit is ons derde Findus en Pettson boek en we zijn echt oprecht een beetje van dit duo gaan houden.

uienschillen verf

Specificaties Aan de slag met Findus

Auteur: Eva-Lena Larsson en Kennert Danielsson | Illustraties: Sven Nordqvist | Vertaling: Griet van Raemdonck | Uitgever: Davidsfonds Infodok | Mei 2017 | 48 pagina’s | 9789059088702 | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.