Er was weer… Roodkapje – een vervolg op het bekende sprookje

Er was eens… zo beginnen alle sprookjes. Maar dit boek begint met ‘Er was weer Roodkapje’. Dat komt omdat dit verhaal het vervolg is op het bekende sprookje. Want hoe is het nu eigenlijk verder gegaan met Roodkapje? Daar kom je achter in dit prentenboek op rijm.

er was eens roodkapje

Een nieuw verhaal: Er was weer Roodkapje

Roodkapje had zich voorgenomen
geen dier meer te vertrouwen
ze wilde ook geen spel meer spelen
of mandjes door het bos heen sjouwen.

Nooit nog zou ze huppelen
door bos en beek en bron
en ze geloofde voor geen meter
oma’s in een nachtjapon.

En ze leefden nog lang en gelukkig… Of dat wordt ons aan het einde van een sprookje verteld. Maar wat als het verhaal nog niet is afgelopen? Hoe zou het verder gaan met jouw favoriete sprookjesfiguren? In dit eigentijdse vervolg op een eeuwenoud sprookje kampt Roodkapje met angsten, heeft de wolf zijn maaltijd niet zo goed verteerd en beleeft grootmoe haar tweede jeugd…

Een vervolgsprookje op rijm

Er was weer Roodkapje is dus eigenlijk een vervolgsprookje. Want meestal leven sprookjesfiguren nog lang en gelukkig, maar dat is bij Roodkapje niet het geval. Zij is angstig geworden, bang voor alles om haar heen. Eigenlijk is ze gewoon bang om te leven. Dus doet ze niets anders dan in haar stoel zitten en ijs eten. Maar dan bedenkt oma een list, er komt een brief voor Roodkapje, dus ze zal het bos weer in moeten. Maar daar maakt ze nieuwe vrienden, en ze ontdekt dat vriendschap je kan helpen om je angsten te overwinnen. En dat oude vijanden wellicht helemaal niet zo eng zijn als dat je in je hoofd hebt.

Leef dus gewoon je leven! Dat is wat dit boek lijkt te willen schreeuwen. Het boek Er was weer Roodkapje is op rijm geschreven, en dat heeft Astrid Van der Schueren fantastisch gedaan. Het leest vlot voor én heeft lekker veel humor. En deze humor is ook lekker actueel, denk maar eens aan een oma met knaldrang!

donker bos

Opvallende tekeningen

Het meest in het oog springend bij ‘Er was weer Roodkapje’ zijn zeker de illustraties! Deze zijn gemaakt door Sanny Winters en heerlijk kleurrijk. Er wordt gebruik gemaakt van een beperkt aantal kleuren en er wordt gewerkt met grote vlakken. Heel erg aansprekend voor jonge kinderen! Ik moet zeggen dat ik echt wel van dit boek heb genoten. Ik vind het origineel en ook echt wel vernieuwend en van nu. Sprookjes zijn vaak altijd wel een beetje hetzelfde, en dit is een sprookje met een knipoog.

Specificaties ‘Er was weer Roodkapje’

Auteur: Astrid Van der Schueren | Illustraties: Sanny Winters | Uitgeverij: Pelckmans | 9789464019483 | november 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.