Survival voor stresskippen – een lekker leven zonder jezelf gek te maken

Uitgeverij Kosmos heeft met Survival voor stresskippen (The Anxiety Sisters’ Survival Guide) en De High 5 gewoonte twee topboeken uitgebracht op het gebied van mindfulness. Waar De High 5 gewoonte van bestsellerauteur Mel Robbins je helpt om positief te blijven en vooruit te komen in je dagelijks leven, zou ik deze survivalgids van Abbe Greenberg en Maggie Sarachek als eerste lezen om de basis op orde te hebben. Want hoe weet je of je een een stresskip bent? En zo ja, waarom en waardoor? Deze uitgebreide gids geeft je de antwoorden én het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Survival voor stresskippen

Over Survival voor stresskippen

In Survival voor stresskippen laten experts Abbe Greenberg en Maggie Sarachek zien hoe je kunt omgaan met paniek, zorgen, zenuwen, fobieën of malende gedachten die maar niet verdwijnen. Na dertig jaar onderzoek (en intense persoonlijke ervaringen) hebben zij in dit boek effectieve tips en trucs op een rij gezet die je helpen je weer normaal te voelen. Aangevuld met verhalen van anderen die duidelijk maken dat er veel meer stresskippen zijn die zich net zo overweldigd voelen. Zowel troostend als verhelderend.

Abbe Greenberg en Maggie Sarachek zijn beiden therapeut, onderzoeker en ervaringsdeskundige op het gebied van stresskipperij. Samen richtten ze het online platform Anxiety Sisters op om anderen te steunen in de vaak slopende strijd tegen de zenuwen.

Survival voor stresskippen

Warm en laagdrempelig

Survival voor stresskippen voelde meteen warm en laagdrempelig. De ervaringen van de auteurs en anderen zijn herkenbaar. Alle aspecten die met stress en angst te maken komen aan bod. Het is fijn om te weten wat er precies in je lijf gebeurt en waarom. Leuke aanvulling zijn de tekeningen. Ik heb veel gehad aan de hoofdstukken wat er gebeurt in je brein. Ook attent van de auteurs dat er regelmatig een trigger alert voorbij komt. Daaraan voel je dat de Anxiety Sisters weten waar ze het over hebben.

Survival toolkit

Voor mij persoonlijk was het boek een eye opener. Hoewel die bewustwording natuurlijk niet de oplossing is, maar pas een begin om er beter mee te dealen. Survival voor stresskippen reikt ook een uitgebreide toolkit aan met tips die voor jou zouden kunnen werken. Denk aan ademhalingsoefeningen, voeding, pareltjes op het gebied van angstmanagement en muziek. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erin. Ooit gehoord van duimstenen en floaten?

Je kunt merken dat het boek in eerste instantie voor de Amerikaanse markt is geschreven. Op zich hoeft dat geen punt te zijn, maar ik vond het hoofdstuk over medicijngebruik daardoor wat ver gaan. Daarom zou ik de zware medicatie buiten beschouwing laten. Dat is zo’n maatwerk en altijd in samenspraak met een specialist.

Zou ik Survival voor stresskippen aanraden? Ab-so-luut! Het boek heeft een uitgebalanceerde mix van inhoud, een toegankelijke warme schrijfstijl én humor.

nervus vagus

Podcast en website Anxiety Sisters

In het boek komt de spin cycle oftewel het doordraaien vaak als term voorbij. Dit is ook de titel van de podcast over angst en stress. Wat mij betreft echt een aanrader als je ook wat aan het boek hebt gehad. Of andersom; als de podcast aanspreekt, zul je het boek ook zeker waarderen.

Een tip is de website anxietysisters.com waar je lid kunt worden van The Anxiety Sisters met o.a. onderstaande oefening om rustig te worden.

Specificaties Survival voor stresskippen

Auteur: Abbe Greenberg en Maggie Sarachek | vertaald door Jörgen van Drunen | uitgeverij: Kosmos Uitgevers | maart 2022 | 9789021590813 | 335 blz | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.