Het wonder van het ei

In mei leggen alle vogels een ei! En vandaag is het 1 mei en is het super leuk om daar aandacht aan te besteden de komende perioden. De natuur is natuurlijk wel een beetje van slag met al dat mooie weer in april maar ook met al die regenval de afgelopen dagen. Het wonder van het ei is een dik kartonboek niet alleen voor peuters! Lees je mee waarom?

Het wonder van het ei

wonder van het ei

Toen ik het wonder van het ei ontving dacht ik in eerste instantie aan Pasen. Sja Pasen en Eieren horen nu eenmaal bij elkaar toch. Maar niks is minder waar. Het wonder van het ei gaat namelijk niet over een paasei die prachtig is geschilderd maar over een ander wonder iets. Dat wat er uit een ei kruipt.

wonder van het ei

Tussen de boomtoppen zit een pimpelmeesje op een nestje. Ze kijkt naar haar ei en ziet dat hij kapot gaat. Ja hoor trek maar aan het papier dan hoor je krak krak krak! ( zo gaaf vinden de kinderen dat) De bovenkant van het ei komt los en daar is een klein mezenkindje. Een lief zacht geel kuikentje. Mama knuffelt en kust haar kleintje meteen. Het wonder van het ei is een mooi prentenboek met flapjes

Uitkomen van een ei

Ga met de kinderen op zoek naar andere dieren die uit een ei worden geboren. Wat denken de kinderen over het Kip – Ei verhaal? Laat ze je verrassen.

Hoe sterk is een ei? Laat ze filmpjes zien op You Tube over struisvogeleieren en kwarteleieren. Laat ze zien met behulp van stukken papier wat het verschil in grootte is in die eieren. Het wonder van het ei is heel leerzaam!

Zouden ze zelf ook een ei kunnen uitbroeden? Misschien vind je het wel zelfs leuk om een broedmachine te lenen met eieren en die uit te laten komen.

Specificaties het wonder van het ei

Auteur:   Hans – Christian Schmidt | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051166323 | 10 pagina’s | februari 2018 | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of  vind je hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.