Zigzag de ruimte – een nieuwe titel van 2 meter lang

Als je StoerLeesVoer al langer volgt, heb je vast weleens de boeken van Makii, van de Zigzag serie langs zien komen. Enorm toffe informatie en zoekboeken van wel 2 meter lang. En nu is er weer een nieuwe titel verschenen: Zigzag de Ruimte. Ga met je vertrouwde vriendjes mee op pad naar de ruimte!

zigzag de ruimte

Een uitklapbaar heelal: zigzag de ruimte

Stap in je raket en ontdek de planeten en het heelal.

Deze en nog veel meer leuke zoekopdrachten vind je in dit twee meter brede kijk- en zoekboek vol sterrenbeelden, gasreuzen, ruimterovers, UFO’s en buitenaardse bijzonderheden.
Dit zigzag-zoekboek staat boordevol weetjes. Ontdek bijvoorbeeld hoe zwaartekracht werkt, wat het woord ‘Spoetnik’ betekent en waarom Pluto niet langer een echte planeet is!
Zoef je mee?

Weer ouderwets goed

Toen ik ‘Zigzag de ruimte’ uit de verpakking haalde, was ik helemaal blij! Dit boek is weer ouderwets goed. Dat klinkt een beetje gek, maar ik heb inmiddels al de hele serie mogen reviewen, dus heb inmiddels wat vergelijkingsmateriaal…

De eerste delen waren heel erg groot en wel 2 meter lang na het uitklappen. Daarna zijn de makers over gegaan op een wat kleiner en handzamer formaat. Die waren wel echt beter te hanteren voor kleine kinderhandjes. Maar de magie van deze grote exemplaren is vele malen groter. Toen ik dus zag dat dit deel weer net zo groot was als de eerste delen uit deze serie, was ik ontzettend enthousiast. Deze boeken van Makii zijn echt favoriet bij de kleuters in mijn klas. Elke keer als deze boeken op het boekenrekje staan, worden ze enthousiast gepakt. De kinderen weten ook goed dat ze er voorzichtig mee om moeten gaan. Ze lezen ze dus aan een groepstafel of op een groot vloerkleed. En ik weet zeker dat ze heel blij gaan zijn met dit nieuwe deel!

Zigzag de ruimte

Op pad naar de ruimte

In dit deel Zigzag de ruimte reis je met dezelfde vertrouwde vriendjes naar de ruimte. Dat is een onderwerp wat wellicht wat lastig lijkt voor kleuters, maar wij hebben vorig jaar over dit thema gewerkt in de klas, en het was echt een succes! De kinderen waren zo betrokken en geïnteresseerd en hebben ontzettend veel geleerd. Dit boek is dus ook voor jonge kinderen heel interessant, zeker om dat het weer op zo’n leuke manier wordt gebracht.

Als je het boek Zigzag de ruimte uitklapt, is de ene zijde een grote zoekplaat. Op de achterkant staan heel veel leuke weetjes en zoekopdrachten. Zo leer je waarom de planeet Mars zo heet en dat er zelfs een nog grotere ster bestaat dan de zon. En ga je dus op zoek naar allerlei dingen, zoals 20 zwevende kuikens, alle planeten én de Tesla van Elon Musk.
Voor mij is dit boek dus weer echt fantastisch, en ik ben blij dat ik dit kan toevoegen aan de verzameling van onze klas!

Wil je ook meer weten over de andere boeken uit deze serie? Lees dan zeker deze reviews:

Specificaties ‘Zigzag de ruimte’

Auteur en illustraties: Makii | Uitgeverij: Lannoo | 9789401495974 | 20 september 2023 | 16 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.