De drie biggetjes – Kathleen Amant, een verrassend einde

Het klassieke Engelse sprookje, in deze versie in de stijl van Kathleen Amant, met een verrassend einde! De drie biggetjes hebben elk een ander huis gebouwd. Een van stro, een van hout en een van steen. Op een dag komt er een wolf met grote honger uit het bos en de broers vluchten hun huisje in. Kunnen ze de wolf alle drie buiten houden?

De drie biggetjes

De drie biggetjes gaan op zichzelf wonen

Wie kent het sprookje niet? De drie biggetjes die het huis uit gaan en allemaal zelf een ander huisje gaan bouwen. Ik ken het verhaal maar al te goed. Want mijn zoontje speelt graag biggetje en bouwt dan een huis van kussens en kleden op de bank. Ik moet dan de grote boze wolf spelen die het huis omver probeert te blazen.

Hij is nogal teleurgesteld wanneer ik na ongeveer een half uur (zo lijkt het tenminste) een pauze inlas. Maar dat maak ik helemaal goed wanneer ik hem de voorkant van dit boekje laat zien. Voor ik het weet is de bank weer omgetoverd in de bank en lees ik hem voor uit De drie biggetjes.

Een verrassend einde

Het bekende verhaal zou je denken. De één bouwt een huisje van stro, de wolf blaast het omver. Biggetje rent naar zijn broertje en ook dat huis van takken gaat omver. Allebei bang naar broertje nummer drie die zich geen zorgen maakt in zijn stenen huis. Ik vond het zelf altijd best zielig dat die arme wolf dan via de schoorsteen zijn billen brandde en op de blaren moest zitten. Misschien omdat ik zelf altijd voor wolf speel, of misschien ook niet. Maar in ieder geval vond ik dit einde nogal luguber op de één of andere manier! Want in deze versie schoot de wolf namelijk niet meteen de schoorsteen weer uit. Nee, de deksel ging op de pan en… de drie biggetjes nodigen moeder namelijk uit om gezellig samen de wolf op te eten!

De drie biggetjes

En kijk ze eens zitten aan tafel!! Is het raar dat ik in shock ben? Hahaha, mijn zoontje en ik gaan weer gauw verder spelen. Ik hoop dat ik het overleef!

Ook benieuwd naar deze versie?

Specificaties ‘De drie biggetjes’:

De drie biggetjes

Auteur: Kathleen Amant | Uitgever: Clavis |juni 2020 | Illustraties: Kathleen Amant | 9789044837667 | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.