Mia en de therapiehond – een mooi en vertederend prentenboek

Wat een mooi en integer onderwerp in dit prentenboek van de Amerikaanse Lisa Papp. Therapiehonden kunnen van enorm grote waarde zijn voor heel veel mensen. Voor ouderen met dementie, kinderen met autisme of oorlogsveteranen bijvoorbeeld. In dit prentenboek lezen we het verhaal over het meisje Mia, dat met haar therapiehond Sam aan het oefenen is voor zijn examens. Want een hond krijgt daar natuurlijk een speciale opleiding voor. Zou het hondje Sam lukken om te slagen voor zijn examen in het verzorgingstehuis? Een mooi en vertederend prentenboek voor jonge kinderen vanaf 4 jaar oud.

hoofd

Therapiehonden – van onschatbare waarde

Het prentenboek Mia en de therapiehond begint met de eerste verjaardag van het hondje Sam. En Sam is niet zomaar een jonge hond; hij is bezig met een opleiding tot therapiehond. Honden hebben de bijzondere gave om mensen aan te voelen. Om mensen gerust te stellen en blij te maken. En soms kunnen ze zelfs zo getraind worden dat ze ook mensen met moeilijkheden kunnen ondersteunen. Zo zijn ze natuurlijk als blindengeleidehond van onschatbare waarde. Maar ook in andere situaties kunnen ze mensen helpen.

Een mooi voorbeeld uit de eigen werksituatie is de inzet van hondentherapie bij kinderen met autisme. Een mooie manier om beter te leren omgaan met spanning en prikkels. Ook een bekend voorbeeld is de inzet van honden bij oorlogsveteranen met een posttraumatische stressstoornis. Honden hebben de gave om nachtmerries en herbelevingen te voelen aankomen. Ze zorgen er dan voor dat iemand tijdig ontwaakt. En in een verzorgingstehuis kunnen honden ook veel betekenen voor ouderen. Dit zien we in dit prentenboek over Mia en de therapiehond op een hele mooie en integere manier uitgelegd.

Mia en haar therapiehond Sam

Mia en haar hondje Sam hebben een hele bijzondere band. We zien ze oefenen met stilzittten, het ontmoeten van andere honden en vooral heel goed luisteren. Met als doel om mensen aan het lachen te maken. En dat mogen ze in het verzorgingstehuis laten zien. Want daar doet Sam samen met Mia examen om een echte therapiehond te worden. En dat is best wel spannend voor Mia en Sam!

In het verzorgingstehuis vinden mensen het heel fijn om bezoek te krijgen van Mia en haar therapiehond. Maar er is een persoon die niet opgevrolijkt kan worden. Zou het Mia en haar hond Sam lukken om er achter te komen hoe ze contact kunnen krijgen met deze meneer? De vriendelijke illustraties in het verhaal zijn in zachte kleuren en spreken kinderen aan. Mia en de therapiehond is leuk én leerzaam voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar oud. Zeker echte dierenvrienden zullen het een fijn boek vinden.

Stichting Therapiehond Nederland

In het verhaal over Mia en de therapiehond wordt op een kinderlijke wijze uitgelegd wat deze honden kunnen betekenen voor mensen. En wat heel mooi en belangrijk is: van ieder verkocht boek doneert Uitgeverij De Vier Windstreken 1 euro aan Stichting Therapie Hond Nederland. Want het belang van deze honden is onbeschrijflijk. Zo blijkt ook uit het mooie stuk van RTV noord over de opkomst van de psychiatrische hulphond. Met een filmpje met uitleg van de jonge Robin en haar hulphond Totte.

Meer over de manier waarop honden communiceren staat bijvoorbeeld beschreven in het boek Doggietaal, gereviewd door Mandy. Over hoe je je kunt inleven in honden en hun emoties. Maar andersom is het dus ook heel goed mogelijk dat honden mensen aanvoelen. En wat bijzonder dat zij dan intelligent genoeg zijn om mensen die dat nodig hebben te helpen. In het boek van Mia en de therapiehond zien we hoe blij een hond iemand kan maken.

Mia en de therapiehond

Dus steun vooral de Stichting Therapiehond door het kopen van dit mooie prentenboek. Of kijk eens op de website hoe je hen op andere manieren kunt helpen!

Specificaties Mia en de therapiehond

Auteur: Lisa Papp | Vertaling: Merel de Vink | Uitgeverij De Vier Windstreken | 9789051168440 | juli 2021 | 40 pagina’s | Meer informatie vraag je bij je lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.