Beer is nooit alleen – een sfeervol zwart wit boek

Ik weet niet of je dat gevoel kent, maar soms heb je gewoon behoefte aan rust. Beer in ieder geval wel. Maar, Beer is nooit alleen! En wat moet je dan doen?

kaft

Arme Beer, want Beer is nooit alleen

Beer maakt muziek. Met zijn piano maakt hij muziek voor alle dieren in het bos. En hij speelt prachtig. Zo mooi dat de andere dieren er nooit genoeg van kunnen krijgen. Maar Beer is er even klaar mee, zijn vingers hebben rust nodig en hijzelf ook. De andere dieren willen alleen maar meer, meer meer. Beer probeert weg te vluchten, hij wil even lekker luieren op zijn tak. Toch blijven de andere dieren maar roepen om meer, meer, meer. Beer is nooit alleen, ze laten hem niet met rust. Dan is hij het zat.

Hoe laat je zien dat je even alleen wil zijn?

En wat doe je dan, als je grens bereikt is? Er is voor Beer maar één oplossing: heel hard brullen. Maar de andere dieren zijn nu gepikeerd: ‘Voelt meneer Pianobeer zich soms te goed voor ons?’. Wat is dit een mooi en bijzonder onderwerp om met jonge kinderen bespreekbaar te maken. Want, welk kind herkent dit weleens? En wat moet je dan doen? Beer voelt zich heel verantwoordelijk, wil het eigenlijk voor iedereen goed doen, maar kiest nu toch een keer voor zichzelf. Maar dan blijkt er een dier te zijn, die heel graag bij Beer wil zijn. Niet om nog meer muziek te horen, maar omdat hij iets voor hem terug wil doen. Zebra wil hem namelijk voorlezen, omdat hij elke keer zo geniet van de liedjes van Beer. En dan ontdekt Beer dat het best fijn is om samen alleen te zijn.

beer is nooit alleen

Prachtige vormgeving

Wat is dit boek een pareltje zeg! Het verhaal is bijzonder, maar de vormgeving zo mogelijk nog meer. Het boek is vooral gemaakt met zwart-witte tekeningen van inkt, met af en toe een rode accentkleur. Hoe knap is het van de illustrator Jeska Verstegen om dit met slechts deze kleuren neer te zetten? Met de verschillende tinten zwart, weet ze veel diepte en details weer te geven. Beer is nooit alleen heeft weinig tekst, maar is echt indrukwekkend en ontroerend. Een boek voor alle mensen die erbij willen horen, maar af en toe ook alleen willen zijn.

Specificaties Beer is nooit alleen

Auteur: Marc Veerkamp | Illustraties: Jeska Verstegen | Uitgever: Leopold | 9789025882204 | november 2021 | 32 pagina’s | Meer infomatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.