Wie zit er in het ei? – Alexandra Milton, een bijzonder informatief boek

In mei leggen alle vogels een ei. We zijn in mei dus het perfecte moment voor dit prentenboek. Maar wist je dat er nog veel meer dieren een ei leggen? Wie zit er in het ei?

Wie zit er in het ei?

We zien een klein glanzend ei, wie zal daar inzitten? Er ligt ook een ei in het modderige, zompige moeras, in de tunnel onder de grond, op het strand ligt ook een ei, wie zal daar in zitten? En welk dier zit er in het ei in de sneeuw? En dan ligt er ook nog een ei in de hete droge woestijn.

wie zit er in het ei? Alexandra Milton de vier windstreken dwergpapegaa

6 dieren

6 verschillende eieren, van heel klein tot heel groot. Heb jij het al kunnen raden?

Voor de kinderen en de voorlezer komt de oplossing op de vraag: Wie zit er in het ei, gelukkig al snel na het gevonden ei. We vinden namelijk een pinguïn, een schildpad, een struisvogel, een dwergpapegaai, een alligator en een vogelbekdier.

En welk ei bij wie hoort, dat ontdek je zelf als je het boek koopt of huurt bij de bibliotheek.

wie zit er in het ei? Alexandra Milton de vier windstreken vogelbekdier

Weetjes over deze dieren

Compleet met uitleg natuurlijk over het dier wat in het ei zit. Wist je bijvoorbeeld dat bij Alligators het geslacht bepaald wordt door de temperatuur in een nest? En wist je dat een vogelbekdier een zoogdier is dat een ei legt? Net zoals de mierenegel?

Al met al een leuk informatief boek, die maar 1 vogel laat zien met een ei. Een openbaring voor vele kinderen in deze mooie meimaand. En door een bijzondere collagetechniek lijken de dieren wel levensecht!

En nog een leuk weetje, wist je dat er veel meer schildpadden eieren zijn uitgekomen op de stranden en vele duizenden schildpadden de weg naar de zee hebben gevonden? Een voordeel van het corona voor de dierenwereld.

Specificaties Wie zit er in het ei

wie zit er in het ei? Alexandra Milton de vier windstreken

Auteur: Alexandra Milton | Uitgeverij de Vier Windstreken | 9789051167757 | februari 2019 |  32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.