Hoe goed ken jij je kat? – Dr. Laura Finken, een ontdekking naar persoonlijkheid plus 9 testen

Ontdek de persoonlijkheid van jouw kat in ‘Hoe goed ken jij je kat?’. Door verschillende tests ontdek je hoe je kat zich bij jou en anderen voelt. En je leert niet alleen wat je kunt doen om je kat gelukkig te maken, maar ook wat voor soort kattenouder jij bent! En of jij en je kat klaar zijn voor nog een kat. Naast de tests staat het boek boordevol tips, adviezen en weetjes.

Hoe goed ken jij je kat

Negen testen in ‘Hoe goed ken jij je kat?’

In het eerste hoofdstuk gaat het over de relatie tussen mens en kat. En de eerste van de negen testen in ‘Hoe goed ken jij je kat?’ is meteen best een spannende eigenlijk. Je kunt er bij deze test namelijk achter komen hoe jouw kat over jou denkt! Oftewel: wat heeft jouw kat liever, jou of je eten…

Dit kun je dus testen door een paar meter bij je kat vandaan te zitten en wat snoepjes aan de ene kant en zijn favoriete speeltje aan de andere kant te leggen. Je kiest vervolgens na dit een paar keer gedaan te hebben uit één van de 5 multiple choice antwoorden. Dit zijn antwoorden die variëren tussen: hij kwam meteen naar me toe tot hij bleef zitten waar hij zat. Mijn zoontje deed deze test bij ons thuis. De sociaalste van de drie liep gelijk naar hem toe, de ander at meteen haar favoriete snoepje op en de derde ging eerst naar het speeltje voordat ze mijn zoontje besnuffelde.

jongen met katten

Zal ik nog een kat nemen?

Andere persoonlijkheidstests in ‘Hoe goed ken jij je kat?’ gaan over hoe de dieren onderling met elkaar omgaan. En ook is er een test om te weten hoe je kat (en jij) het zal vinden wanneer er nog een kat bij zal komen.

persoonlijkheidstest

Onderzoek wijst namelijk uit dat groepjes wilde huiskatten alleen goed kunnen functioneren wanneer de meeste katten samen zijn opgegroeid of verwant zijn én er genoeg voer is voor allemaal. Dit soort interessante weetjes las ik ook in het boek. De auteur, dr. Lauren Finka, werkt namelijk als adviseur over kattengedrag en -welzijn bij Battersea Dogs and Cats Home. Én is postdoctoraal onderzoeker aan de Nottingham Trent University in Engeland. En aan haar schrijven te merken, zit ze daar op de juiste plek.

Tips en adviezen in ‘Hoe goed ken jij je kat?’

Hoe goed ken jij je kat

Naast dus ook interessante weetjes in ‘Hoe goed ken jij je kat?’ hoef je niet bang te zijn dat je voor altijd een slechte kattenmoeder zult zijn wanneer je kat slecht uit een test komt. Er staan namelijk veel tips en adviezen in om ervoor te zorgen dat je poes gelukkig is. Onder andere een uitgebreide beschrijving over hoe je je kat kunt voorbereiden op veranderingen, zoals de komst van een baby, maar ook over omgaan met rouw en een verbroken relatie. Zodat je kat daar zo min mogelijk stress door ervaart.

‘Hoe goed ken jij je kat?’ is een must voor iedereen die een kat heeft of plannen heeft om met een kat te gaan samenwonen!

Specificaties ‘Hoe goed ken jij je kat?’

Hoe goed ken jij je kat

Auteur: Dr. Lauren Finka | Uitgever: Lannoo | 9789401466721  | september 2020 | 280 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.