Mijn huis staat in de dierentuin en ik ben aap, een vrolijke dierenboel!

Nog een paar dagen en dan komt Sinterklaas aan in het land. Voor kinderen die net beginnen met lezen is dat een mooie kans om eens wat boeken aan de Goedheiligman te vragen. Wat denk je van een zelf te lezen Ik ben een Aap of mijn huis staat in de dierentuin! Gastblogger Tanja las deze boeken met haar dochters. 

hoofd Mijn huis staat in de dierentuin

Zelf lezen of voorlezen met dieren

Dieren en kinderen is altijd een goede match. Zelf lezen of voorlezen met boeken over dieren zijn dus altijd een goed idee om aan te schaffen met de feestdagen!

Ik ben een aap

ik ben aap

Zelf was ik erg te spreken over ‘Ik ben een aap’ van Rein Janssens en Kristina Ruell. Een AVI 1-boekje over Vik die af en toe fantaseert dat hij een aapje is. De korte verhaaltjes sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen die het vaak maar al te leuk vinden om een dier na te doen. Het is ook duidelijk dat de verhaaltjes zich nú afspelen. Zo skypen Vik en zijn papa met mama, die aan de andere kant van de wereld is om haar werk te doen.

ik ben aap

De kleurrijke tekeningen zien eruit alsof ze met potlood ooit zijn gemaakt. Dat geeft dit boek een vertrouwde ‘dicht-bij-huis’-sfeer. Daarnaast zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar ondersteunen ook de verhalen prima. Dat is handig voor de beginnende lezertjes die wat ze lezen bevestigd zien in de tekeningen.

Specificaties Ik ben een aap

Auteur: Rein Janssen | Uitgeverij: de Eenhoorn | Februari 2018 | 40 pagina’s | 9789462912977 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Mijn huis staat in de dierentuin

mijn huis staat in de dierentuin

Mocht je kind nog niet toe zijn aan zelf lezen of als jullie toe zijn aan samen een prentenboek lezen. Dan is ‘Mijn Huis staat in de dierentuin’ een prima aanrader. Het verhaal gaat over Lotta die in de dierentuin woont en daar haar dag doorbrengt. Sylvia vanden Heede begint met een paar welgemikte knipogen zodat het ook voor de voorlezende volwassenen een leuk boek is.

Mijn huis staat in een dierentuin

Lotta begint haar dag om 7 uur – dus niet om kwart over 7 zoals Dikkertje Dap. Bij de Giraf die haar wakker maakt, en gaat zo door naar de beren die broodjes smeren. In de loop van de dag komt Lotta onder andere sportende aapjes, kunstzinnige pinguïns en ijsminnende ijsberen tegen. Het verhaal eindigt als Lotta door de Zebra’s in bed wordt gelegd.

Pieter Gaudesaboos heeft prachtige heldere tekeningen gemaakt bij dit grappige verhaal. Deze doen in de verte denken aan de tekeningen van Fiep Westendorp. Ze zijn uitbundig van kleur en precies van vorm. De beer heeft echt een vachtje en de blaadjes van de planten zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden.

Mijn huis staat in een dierentuin

Daarnaast doen Vanden Heede en Gaudesaboos nog een suggestie voor als je dit boek al een paar keer hebt gelezen. Aan het einde van het boek geeft de pinguïn nog een zoekopdracht mee voor de verschillende voorwerpen die in de illustraties van het boek gegeven worden. Zodat je beter naar de illustraties gaat kijken in Mijn huis staat in de dierentuin. Want die zijn zeker de moeite waard.

Specificaties Mijn huis staat in de dierentuin

Auteur: Pieter Gaudesaboos & Sylvia Vanden Heede | Uitgeverij: Lannoo | 32 pagina’s | November 2018 | 9789401453172 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.