Hoe vang je een eenhoorn? – Vanessa Westgate

Dat is natuurlijk iets wat elk jong meisje wel zou willen weten: hoe vang je een eenhoorn? Want een eigen eenhoorn hebben: hoe gaaf is dat? In dit boek lees je hoe je dát voor elkaar krijgt.  

hoe vang je een eenhoorn

Wil jij ook graag weten hoe je een eenhoorn vangt?

In ‘Hoe vang je een eenhoorn’ lees je stapsgewijs hoe je een eenhoorn moet vangen. Het eerste dat je moet weten is dat eenhoorns ontzettend lieve, maar verlegen dieren zijn. En heel soms komen ze tevoorschijn en als je erg veel geluk hebt, kun je zelfs op een eenhoorn rijden.
De truc is om geen valstrik te zetten, want eenhoorns zijn daar veel te slim voor en trappen daar niet in. Je moet geduld, geduld en nog eens geduld hebben. En een hele stapel kleine zoete appels, want daar zijn eenhoorns dol op!

Eenvoudige tekeningen

De tekeningen in ‘Hoe vang je een eenhoorn?’ zijn heel eenvoudig en doen zelfs een beetje kinderlijk aan. Ik moet zeggen dat dit niet echt mijn favoriete tekenstijl is. Mijn dochter vond het wel erg leuk, en vooral de kleuren erg vrolijk. Ook vond ze het een handig voorbeeldje, omdat deze eenhoorn er eenvoudig uitzag vond ze dat ze deze wel kon gebruiken om na te tekenen!  

Echt een boek voor jonge eenhoornliefhebbers

Mijn dochter vond dit boek een leuk boek. Ik denk dat veel jonge eenhoornliefhebbers zullen genieten van dit boek. Ik vond het zelf het verhaal echter wat minder, het is eerder een uitleg hoe je een eenhoorn moet vangen, dan dat het echt een verhaal is. Er is niet echt een eindclou of slot waar naartoe gewerkt wordt. Dat vind ik wel jammer, ik had het verhaal liever in een andere vorm gezien, dan in een soort beschrijving. Voor mijn dochter was het boek er echter niet minder om.  

Op de site van MamaScrapelle vind je een gave verlanglijstjesblog over eenhoorns.

Op StoerLeesVoer hebben we nog meer prachtige boeken over eenhoorns.

Specificaties Hoe vang je een eenhoorn?

Auteur: Vanessa Westgate | Uitgever: Clavis │ 9789044841398 │februari 2021│26 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

hoe vang je een eenhoorn
hoe vang je een eenhoorn

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.