Mijn eerste fotoboek, op de boerderij

Tip, tap, top.. mijn dochter leest graag op haar kop. Ze doet dit ook echt bewust, en waarom geen idee. Eigenlijk heb ik maar 1 fotoboek voor mijn jongste dochter in de collectie. En ik ben me ook niet zo bewust van het feit wat voor een effect dit heeft. Eigenlijk zijn echte foto’s heel leuk en tof als afwisseling. Mijn eerste fotoboek op de boerderij is opgedragen aan alle landbouwers die voor ons eten zorgen.

mijn eerste fotoboek

Mijn eerste fotoboek, op de boerderij

Dit boek is opgedragen aan alle landbouwers die ervoor zorgen dat wij te eten hebben en aan allen die me op mijn zoektocht gastvrij ontvangen hebben – Nathalie Seroux

Met zo’n voorwoord heb ik altijd nog meer zin om een boek te bekijken. De auteur heeft dit echt met een passie en bepaalde gedachte gemaakt. In dit eerste fotowoordenboek maak je kennis met het leven op en rond de boerderij. In meer dan 70 foto’s stellen dierenfamilies, maar ook machines, groente en fruit zich aan je voor. Een boek om steeds opnieuw te bekijken en daarbij meer en meer nieuwe woorden en begrippen te ontdekken.

Fotoboek

Zoals ik al schreef, ben ik nooit zo bewust geweest van de keuze in het aanbod tussen illustraties en foto’s voor de jonge lezers. En eigenlijk is een aanbod van beide wel erg tof. Foto’s zijn gewoon heel concreet en helder. En het toffe is dat dingen zoals een wikkelmachine, een verdeler, een haspel en de melkkamer duidelijk in beeld komen. Ook ik leer ervan, een wikkelmachine ken ik niet. Er staan 70 foto’s in met daarbij ook woorden, dus flink wat te leren en aan te wijzen in Mijn eerste fotoboek, op de boerderij.

Mijn jongste dochter vind de dieren en voertuigen gaaf. Al is de tomaat ook favoriet. Mijn oudste dochter daarentegen begon wild te bladeren en wilde niet zeggen waar ze naar opzoek was. Toen ze niet kon vinden wat ze zocht, klonk een diepe teleurgestelde zucht.. “Er staat geeneens poep in”. Maar nu ik zo deze review schrijf en opnieuw het boek doorblader, zie ik daar opeens ‘De koeienvlaai!’. Ik kon het me al niet voorstellen dat er in Mijn eerste fotoboek, op de boerderij, geen poep te vinden zou zijn.

Leuke afwisseling

Mijn eerste fotoboek, op de boerderij is een leuke afwisseling op illustratieboeken. De foto’s zijn duidelijk en variëren van simpel tot moeilijker. Het is lekker gevuld met de 70 foto’s en mijn dochter vindt het prachtig. Een mooie toevoeging voor in de boekenkast! De dikke bladzijdes kunnen tegen een stootje, en zijn perfect voor tweejarige vingertjes. En ook op z’n kop, is het een tof boek.

boek dieren

Specificaties Mijn eerste fotoboek, op de boerderij

Auteur: Natalie Seroux | Uitgever Oogappel / standaard uitgeverij | 50 pagina’s | Hardcover | 9789002272813 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Winnen

Dit lieve kartonboek kan je nu winnen bij StoerLeesVoer! Laat onder aan deze review een reactie achter waarom jij dit boekje graag in jouw, of in een andere boekenkast zou willen zien staan!

Wat mag je verder doen?

  • Een reactie op onze social media is lief en een extra winkans per reactie
  • Ons volgen op Social media is ook lief en een extra winkans per account dat je volgt
  • Tag je buddies op Social media en deel het bericht! Vergeet ons dan niet te taggen en dit zijn ook weer extra winkansen

Facebook StoerLeesVoer
Instagram StoerLeesVoer
Pinterest StoerLeesVoer
Twitter StoerLeesVoer

Winnaar is bekendgemaakt op social media

mijn eerste fotoboek op de boerderij
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

  1. Super leuk! Ik heb een neefje van 1,5 jaar en hij begint steeds meer woordjes te leren! Bovendien is hij net verhuisd van Amsterdam naar Friesland en hier komt hij veel dieren en boerderijen tegen. Tijd dus voor Pasi om de woorden van het platteland goed te leren kennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.