Mijn eigen droompaard – deel 9 van de droompaarden reeks

Emma koopt beeldjes en komt dan in een andere wereld waarin het paard echt is. Hiermee maakt ze geweldige avonturen mee. Dat is allemaal ook te lezen in de eerste 8 delen van deze boekenreeks voor paardenmeisjes. In deze blog deel 9 Mijn eigen droompaard!

Droompaarden reeks

Emma beleefd allerlei avonturen in haar droompaarden boeken door een beeldje te kopen in de oude speelgoedwinkel vlakbij. Haar ouders weten van niets. De enige die het weet is haar beste vriendin Teuntje. Zij is zelfs al een keer mee geweest, maar vond het veel te eng. Het is ook best wel een beetje gevaarlijk om met een beeldje naar een andere wereld te reizen. Emma heeft namelijk wel een cadeau nodig om terug te komen in haar eigen wereld.

In dit negende deel, mijn eigen droompaard, gaat Emma misschien wel voor de laatste keer op avontuur via een beeldje.

Mijn eigen droompaard

Mijn eigen droompaard

Emma leert op al haar avonturen elke keer iets waar ze op dat moment hulp bij nodig heeft. Zo is heel snel van een onervaren ruiter in een zelfverzekerde ruiter veranderd. Zo zelfverzekerd dat ze op een pony op de manege rijdt die niemand anders kan bereiden. Ze fantaseert vaak over ‘mijn eigen droompaard’ Espresso. Maar ze weet dat ze van haar ouders geen eigen paard mag en zolang hij op de manege staat kan ze veel op hem rijden.

Emma droomt ook nog wat van anders, ze wil heel graag een endurance wedstrijd rijden. Een race van wel 40 of 80 kilometer door de natuur. Daar doen vooral Arabieren aan mee en Espresso is driekwart Arabier.

Met een beeldje op avontuur naar een Endurance rit

In Mijn eigen droompaard, ontstaat er een spannend verhaal. Er is 3000 euro op Emma haar rekening gestort, van een van haar oude avonturen. Maar hoe legt ze dit uit haar ouders?
En Espresso moet worden verkocht! Hij is te wild voor een manegepaard dus hij moet weg. Maar hij is Emma haar droompaard!
Ze zal de waarheid aan haar ouders moeten vertellen, maar dat is niet makkelijk. Haar vriendin Teuntje steunt haar waar ze kan, en dankzij haar bijdrage kan Emma weer een beeldje kopen. Om even te ontspannen van de werkelijkheid..

Zouden haar ouders haar met de 3000 euro Espresso laten kopen? En is de Endurance rit die ze via het beeldje maakt niet veel te gevaarlijk?

Mijn eigen droompaard

Paardentermen in Mijn eigen droompaard

Termen als New Forest pony, Shetlander, Halflinger, Arabier, bles, ruin , schoft komen in de eerste pagina’s al voorbij. In mijn eigen droompaard is dan ook een echt paardenboek voor zelflezende meisjes vanaf 8 jaar ongeveer.

Wij hebben deel 9 als eerste deel gelezen, en dat is niet storend, al word je wel erg nieuwsgierig naar alle avonturen die Emma beleefd heeft dus ik sluit niet uit dat we de eerste 8 delen ook nog gaan lezen!

We kijken uit naar het volgende deel!

Specificaties Mijn eigen droompaard

Mijn eigen droompaard

Auteur: Gertrud Jetten | Illustrator Ina Hallemans | Uitgeverij Kluitman | 9789020674804 | augustus 2020 | 112 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Eerdere delen uit de Droompaarden serie

Andere paarden en eenhoorn boeken op StoerLeesVoer

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.