Kevin en de koekjesdief, een boek over een bijzondere pony

Kevin is een pony als geen andere. Hij is een vliegende pony. In Kevin en de koekjesdief wordt Kevin ervan verdacht alle koekjes uit het dorp te stelen. Kan hij de echte dader opsporen voordat hij zelf in de gevangenis komt?

kevin en de koekjesdief

Op zoek naar de dief in Kevin en de koekjesdief

Het dorp Bumbelfort wordt geteisterd door een reeks koekjesdiefstallen. In de woningen en supermarkten, nergens is meer een koekje te bekennen. En alle sporen leiden naar Kevin. Want Kevin is een vliegende pony. En als in het dak een afdruk is gevonden van een dikke pony met vleugels, dan is Kevin automatisch de hoofdverdachte.
In Kevin en de koekjesdief slaat Kevin slaat dus met zijn beste vriend Max op de vlucht. Maar ondertussen gaan ze wel aan de slag om de echte koekjesdief te ontmaskeren. Want anders komt Kevin misschien wel in de paardengevangenis terecht! En daar zitten de grootste paardencriminelen….  

kevin en de koekjesdief

Makkelijk lezen in een gezellig avontuur

Kevin en de koekjesdief is alweer het derde boek in de reeks rond de pony Kevin en zijn beste vriend Max. En dat begrijpen we, dat er inmiddels alweer een derde boek is verschenen.  
Het boek is heel eenvoudig te lezen. Als je het in handen krijgt, is het best een dik boek, maar de schrijfstijl is vlot en de woorden zijn niet al te moeilijk. Het boek is geschikt voor kinderen van 7 tot 11 jaar.
Ook zijn er in het boek veel illustraties te vinden. Prettig voor kinderen die niet zo graag lezen, zo heb je het idee dat je toch behoorlijk snel wat kilometers maakt!

Illustraties die het verhaal nog aantrekkelijker maken

En de illustraties in Kevin en de koekjesdief maken het verhaal nog aantrekkelijker. Ze zijn soms echt deel van het verhaal. Zo zie je op één pagina een mini stripverhaaltje en worden bepaalde woorden in een ander lettertype weergegeven, zodat ze een bepaalde actie of gevoel uitdrukken.
De illustraties zijn in zwart/wit, grijs en blauwtinten gemaakt. Dit geeft net een beetje extra, maar wordt niet te druk of overheersend.
Mijn dochter van net 7 jaar vindt het verhaal nog wel te lastig om zelf te lezen, dus aan haar lezen we het lekker voor. En mijn dochter van 9 jaar gaat het boek lekker zelf lezen!

Specificaties Kevin en de koekjesdief

Auteurs: Philip Reeve & Sarah McIntyre │ Uitgever: Standaard Uitgeverij │ 9789002273032 │ januari 2021 │ 228 pagina’s │ Meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.