Mijn droompaard Storm – een leuk boek over paarden én de liefde

Toen ik Mijn droompaard Storm in de brochure van uitgeverij De Fontein voorbij zag komen, heb ik hem gelijk op mijn wil-ik-lezen lijstje gezet. Toen ik hem na de release binnen kreeg, wilde ik er gelijk in beginnen. Maar ik kwam er toen achter dat dit een tweede deel was. Dus ik heb met Kobo Plus, via Bol, eerst nog het eerste deel* gelezen en Mijn droompaard Storm meteen achteraan. De delen zijn los van elkaar te lezen, dus het is niet per se nodig om ook het eerste deel te lezen. Ik deed dat wel, maar dat deed ik omdat ik dat wilde en leuk vond.

Mijn droompaard Storm cover

Mijn droompaard Storm

Mijn droompaard Storm is het tweede deel in de serie Manege Paardenhof. In dit deel gaan Jessie en haar moeder op zoek naar een nieuwe manege, omdat de manege waar ze eerst bij reden niet meer voldeed aan hun wensen. Tijdens de zoektocht raakt Jessie afgeleid door een wel heel knappe jongen met mooie krullen. Zou hij haar ook zien staan? Maar Jessie maakt zich zorgen over haar lievellingspaard Storm. Hij is namelijk verkocht aan een rijke dame. Maar deze dame weet helemaal niets van paarden! Jessie wil Storm redden, gaat dat haar lukken?

Mijn droompaard Storm achterkant

Mijn leeservaring

Jessie en haar moeder komen in Mijn droompaard Storm op een IJslander-stal terecht. Dat vond ik leuk, dat IJslanders een rol in het boek spelen. Ik had alleen wel moeite met de struikelnamen en ik haalde sommige namen ook door elkaar. Verder vond ik Mijn droompaard Storm een heerlijk wegleesboek voor tussendoor. De schrijfstijl van Sarah Lark is erg fijn. Naast de namen van de IJslandse paarden, komen er in het boek geen moeilijke woorden en namen in voor. Wat ik ook leuk vond aan het boek is dat het niet alleen maar over paarden gaat, maar dat liefde ook een mooie rol speelt hierin. Mijn droompaard Storm bevat ook een aantal spannende scenes, waardoor het boek lastig weg te leggen is. Je wil gewoon weten of Jessie haar droompaard ooit terug krijgt.

Boeken passend bij Mijn droompaard Storm

Over Sarah Lark

Sarah Lark is een pseudoniem voor Christiane Gohl. Ze is geboren in Bochum in 1958. Naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, schrijft ze ook historische romans en non fictie boeken. Ze gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald.

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Specificaties Mijn droompaard Storm

Auteur: Sarah Lark | Uitgeverij: De Fontein | Vertaling (vanuit het Duits): Merel de Vink | november 2023 | 168 pagina’s | 9789026165689 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.