Het verdwenen hoefijzer – een spannend eerste deel van de serie Manege Paardenliefde

Toen ik zag dat er een nieuwe paardenserie uit zou komen, wist ik meteen dat ik die wilde gaan lezen. En zeker als het verhaal ook nog eens een spannend avontuur bevat. De cover van Het verdwenen hoefijzer is erg mooi. Je ziet een paard op het strand in de zee. Dat geeft altijd een mooi beeld. En welk paardenmeisje droomt er nou niet van om met een paard over het strand te wandelen of galopperen? Ook de flaptekst sprak mij erg aan. Ik hoopte met heel mijn hart dat alles goed zou komen met Fulco.

Het verdwenen hoefijzer cover

Waar gaat Het verdwenen hoefijzer over?

Het verdwenen hoefijzer gaat over Finn, die er achter komt dat er achter het huis van Jan een paard staat, in een oude, kleine, smerige varkensstal. Finn kan nergens anders meer aan denken en hij denkt na hoe hij het paard kan redden. Hij geeft het paard zelfs een naam: Fulco. Maar als hij Fulco wil gaan redden, moet hij oppassen voor de duistere zaakjes van Jan, die heeft andere plannen met Fulco. Zijn zus Frieda werkt bij manege Paardenliefde. Met haar hulp komt Finn in actie. Is het verdwenen hoefijzer de oplossing van het complot rond Fulco?

Het verdwenen hoefijzer achterflap

Een spannend avontuur in Het verdwenen hoefijzer

Het verdwenen hoefijzer begint meteen spannend, waardoor je graag verder wilt lezen. Finn komt namelijk meteen in een spannende situatie terecht. Hoe loopt dat af?

De hoofdstukken in Het verdwenen hoefijzer hebben niet alleen een nummer, maar ook een titel. Dan weet je al een beetje waar het over gaat. De hoofdstukken zijn een paar pagina’s per hoofdstuk, niet te lang. Dat is fijn voor als je niet lang geconcentreerd kunt blijven en wel het hoofdstuk wilt uitlezen.

In Het verdwenen hoefijzer kom je ook herkenbare situaties tegen die bij jou of iemand die je kent kunnen spelen. In Het verdwenen hoefijzer is de vader van de hoofdpersoon terug naar hun land van herkomst voor zijn werk. De hoofdpersoon mist zijn vader, maar heeft nog wel contact met hem.

Van Dort heeft een hele fijne, vlotte en simpele schrijfstijl. Er worden makkelijke woorden gebruikt, wat het boek makkelijk leesbaar maakt. Het is een simpel en fijn, rustig lettertype en de letters hebben ene fijne leesgrootte. Er staan geen illustraties in het boek. Wel staan er onderaan bij de bladzijdenummers paardenhoofden afgebeeld.

Met tips en tricks in Het verdwenen hoefijzer

In Het verdwenen hoefijzer kom je ook allemaal tips & tricks tegen over de omgang met paarden. Die hebben te maken met wat er in het boek gebeurt. Fulco heeft bijvoorbeeld trailerangst. Na het hoofdstuk dat je dat leest, komen er tips en tricks over trailerangst. Door deze tips geeft Evelien een extra toevoeging aan het verhaal. Het is niet alleen een leuk boek om te lezen, maar het maakt het boek ook leerzaam.

bladzijde tiptrick

Over Evelien van Dort

Evelien van Dort is geboren op 6 mei 1961 in Egypte. Haar ouders zijn Nederlands maar werkten toendertijd in Egypte. Toen van Dort drie was, verhuisden ze naar Nederland. Op de basisschool schreef ze dagboeken vol. Voor het vak Nederlands had ze op de middelbare school met de eindexamens een 9 gehaald. Van Dort wist toen nog niet dat ze schrijfster wilde worden. Het verdwenen hoefijzer is mijn kennismaking met deze auteur

Alle boeken Evelien van Dort

In de afgelopen vijfentwintig jaar heeft Evelien van Dort ruim tachtig kinderboeken geschreven. Omdat deze recensie over een paardenboek gaat, geef ik hier een overzicht weer van de paardenboeken die Evelien van Dort heeft geschreven.

Prentenboeken

Boeken voor kinderen van 5 tot 9 jaar

Boeken voor kinderen van 9 tot 12 jaar

 • Funny en Pluk (2006)
 • Funny wint (2007)
 • Funny viert feest (2010)
 • Funny op trektocht (2010)
 • Funny in galop (2010)
 • Funny mijn held (2011)
 • Funny op wereldreis (2012)
 • Funny’s wedstrijd (2013)
 • Een tien voor Funny (2014)
 • Funny op Texel (2016)
 • Funny heeft talent (2017)
 • Funny’s verrassing (2019)
 • Linkje alle boeken Funny*

Specificaties Het verdwenen hoefijzer

Auteur: Evelien van Dort | Uitgeverij: KokBoekencentrum | Juni 2023 | 174 pagina’s | 9789026627354 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.