Vliegtuig zoekboek, een grote uitdaging

Het is al weer bijna midden in de zomervakantie. Misschien heeft je kind ondertussen wel voor de eerste keer gevlogen op vakantie. Of misschien ga je nog weg dat kan ook natuurlijk. Of misschien ga je wel helemaal niet vliegen! Een leuke tip is dan wel om naar een van de luchthavens te gaan om naar vliegtuigen te gaan kijken want bij veel kinderdagverblijven en gastouders is er nu het thema vakantie/ zon zee strand. En heb je hier nu allemaal geen zin in dan is er nog een hele grote laatste tip. Het grote vliegtuig zoekboek!

Het grote vliegtuig zoekboek

Zoeken maar

Groter dan een A4-formaat is het vliegtuig zoekboek dat voor mij ligt. Ik laat het aan mijn zoontje zien en hij ziet als eerste de “ba” waarmee hij de bus bedoelt. Hmmm, met mijn voorliefde voor parachutespringen – ik heb zelf om precies te zijn 1001 sprongen in mijn logboekje afgetekend staan – had ik gehoopt dat hij het vliegtuig als eerste zou zien.

Maar tot mijn grote plezier staan er in dit boek genoeg vliegtuigen en zelfs vliegende mannetjes in de lucht. Dus als ik het maar vaak genoeg met hem ga lezen, roept hij op een dag vanzelf een keer “dieta” (zijn vertaling voor een vliegtuig). Het boek bestaat eigenlijk uit verschillende platen waarop er heel veel te zien is.

het grote vliegtuig zoekboek

Op de eerste plaat in het vliegtuig zoekboek staan 27 kleine onderdelen. De zogenaamde zoektips, uit de vier volgende platen. Ik zie het als een soort memoryspel. Je onthoudt een onderdeel van de eerste plaat en die zoek je op in één van de vier andere. En daar kun je lange tijd zoet mee zijn!

Totdat mijn zoontje de leeftijd heeft om er een spelletje van te maken, vermaakt hij zich prima met de vele dingen te benoemen die hij ziet in het vliegtuig zoekboek. Sinds kort kan hij gelukkig ook dingen daarbij aanwijzen, dat helpt mij om zijn taal te leren verstaan.

Specificaties Vliegtuig zoekboek

Auteur:  Stephan Lomp | Uitgeverij:  De Eenhoorn | 9789462913110 | 10 pagina’s | maart 2018 | meer informate vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.