Wat komt er uit het ei? – een telboek vol flapjes

Het is bijna lente. Mijn oog viel daarom meteen op dit schattige flapjesboek ‘Wat komt er uit het ei?’ Want in de lente komen er natuurlijk veel eieren uit. Maar er komt veel meer uit een ei dan alleen vogels, en dat laat dit leuke telboekje zeker zien.

Wat komt er uit het ei

Kijk eens onder het flapje: wat komt er uit het ei?

Kun jij raden wat er in dit ei zit? Kijk onder de flapjes om het te zien en tel de verrassingen. Ontdek de eieren op de boerderij, in de woestijn, de jungle, bij de rivier en zelfs in de oceaan. Elk ei heeft zijn eigen dier wat erin zit. Kunnen de kinderen bedenken welk dier er in dit ei zal zitten?

5 eieren

Een flapjesboek is altijd een succes

Flapjesboeken: ik heb er in de tijd dat mijn kinderen jong waren ontelbaar veel in huis gehad. En ook in mijn kleuterklas zijn deze boeken de populairste die er op het boekenrekje staan. ‘Wat komt er uit het ei?’ is een superleuk en schattig telboekje vol flapjes. En je kunt niet alleen bekijken wat er onder de flapjes zit, maar deze ook tellen. Dat geeft net dat beetje extra.
Leuk is ook dat de flapjes aan de binnenkant voorzien zijn van cijfers, zodat de kinderen alvast oefenen met de cijfersymbolen.

Een leuk boekje voor de lente

Het eerste waar ik aan dacht toen ik dit boekje in handen kreeg was: ‘Dat is een perfect boekje voor het thema lente in de klas!’ Elk jaar komt dit thema wel een keer aan bod. Dit jaar werken we in mijn kleuterklas aan het thema de boerderij, en ook daarbij past dit boekje leuk. Dus volgende week neem ik dit boekje zeker mee, want flapjesboeken zijn altijd heerlijk voor de kinderen om zelf te kunnen ontdekken. En met ‘Wat komt er uit het ei?’ maak ik ze zeker blij!

Specificaties ‘Wat komt er uit het ei?’

Auteur: Katie Dale | Illustraties: Jenny Løvlie | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048320615 | november 2022 | 10 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.