Waar magie te vinden is, een gids naar 7 aardse plekken

Schrijfster Nikki Van De Car is naast blogger en moeder ook liefhebber van magische dingen. In 2019 verschijnt de serie Magical Places over breien, haken en magie. Ze heeft een populaire, creatieve blog op haar website www.nikkivandecar.com. In het boek Waar Magie te vinden is beschrijft ze de bekende en minder bekende “magische” plekken van de wereld.

Spookplaatsen, heilige grond en meer

Wanneer je het boek in handen krijgt valt direct de bijzonder mooi geïllustreerde kaft op met betoverende berg Fuji in Japan. In het boek vindt je deze terug op bladzijde 141. In het kort wordt beschreven hoe De Fuji aan zijn naam komt. En dat hij naast een positief ook een negatieve energie heeft ten noordwesten van de berg.

Indeling in 7 groepen

waar magie te vinden is

Het boek is ingedeeld in 7 groepen. Zo zijn er sprookjesachtige locaties zoals de minder bekende plaatsen als The Knuckler Hole en Plain of Jars. Heilige grond zoals het welbekende Lourdes en de rivier de Ganges. Magie in de natuur zoals Roze meren en Sea of stars. Spookplaatsen zoals Isla de las Muñecas en New Orleans. Plekken waar de tijd heeft stil gestaan als in Tapei of Graz. Ook aardechakra’s komen aan bod. En Leylijnen, mystieke lengte- en breedtegraden, die onder andere voorkomen in Bali en bij De Tafelberg.

Geschiedenis en legendes in Waar magie te vinden is

In waar magie te vinden is wordt verteld over de geschiedenis en legendes van al deze bijzondere locaties. Van sommige plaatsen wist ik het bestaan niet af en sommige plekken kende ik wel, maar wist ik de geschiedenis of legendes niet. Zo vind ik het verhaal over Ma No Umi (De Duivelszee) bijzonder. Deze draaikolk in de Grote Oceaan is niet zo bekend als De Bermudadriehoek, maar blijkt misschien nog wel gevaarlijker te zijn. Deze gevaarlijke draaikolk ligt ongeveer 60km ten zuiden van Tokio en is een bron van talloze legendes over zeedraken en buitenaardse wezens en verdwenen schepen.

Kortom dit boek bevat mooie, enge, mysterieuze verhalen en legendes over bijzondere plekken van de aarde. 

waar magie te vinden is

Waar magie te vinden is

Waar magie te vinden is wekt de nieuwsgierigheid naar bekende en minder bekende plekken van de wereld. Ben je op zoek naar een beetje magie zou je, wanneer je op een reis gaat, kunnen kijken of je in de buurt komt van één van de genoemde plekken. De meeste plekken zijn niet echt makkelijk naartoe te reizen en ik denk niet dat de schrijfster zelf al deze plaatsen heeft bezocht. Toch heeft Nikki de diverse plekken mooi beschreven. Daarbij zijn geweldige illustraties gemaakt door Katie Vernon.

Waar magie te vinden is is voor de reizigers onder ons wellicht een inspiratie om een aantal van de bijzondere plekken ook te bezoeken. Ook als je geïnteresseerd bent in legendes en geschiedenis van bekende plaatsen is dit boek heerlijk om te lezen. Dit boek gaat niet alleen over magie maar ook over andere bijzonderheden welke de aarde ons biedt.

Ik ben verrast door de mooie en bijzondere verhalen en de illustraties in dit boek. Er is gelukkig nog meer magie om je heen dan je denkt.

Specificaties waar magie te vinden is

Uitgever: Spectrum | Auteur: Nikki van de Car | 9789000366736 | oktober 2019 | 160 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

waar magie te vinden is
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.