Superjuffie en het apencircus, een boek van Janneke Schotveld

Jeee weer een nieuw Superjuffie avontuur, Superjuffie en het apencircus. Na alle avonturen die zij eerder beleeft heeft toch weer een nieuw verrassend en spannend avontuur. Meester Snor, Hakim en de kinderen zijn er natuurlijk weer bij. In dit boek doet meester Snor heel vreemd maar waarom??? En kan juf Josje nu eens ongestoord van de zomervakantie genieten?

Meester Snor

In Superjuffie en het apencircus beleeft Superjuffie weer een nieuw avontuur en dit keer in de zomervakantie. Er is een circus in de stad zonder dieren natuurlijk omdat wilde dieren in het circus verboden zijn. Juf Josje en Hakim denken er dan ook zonder problemen naar toe te kunnen gaan. Maar tijdens de clownsact wordt er al om hulp geroepen en komt Superjuffie voor het eerst in actie. Na de voorstelling gaan ze naar buiten en ontmoeten zij de directeur die erg geïnteresseerd is in Superjuffie voor zijn circus en meester Snor.

Dan ontdekken zij een geheim in Superjuffie en het apencircus. Superjuffie moet weer in actie komen en dit keer voor het aapje van de circusdirecteur. Ze komt hierachter door een gesprek met 2 kamelen die voor het circus staan en die wat klachten hebben over het circusleven. Ook lopen ze meester Snor tegen het lijf die zich wat vreemd gedraagt. Juf Josje vraagt zich af wat er aan de hand is. Als zij erachter komt waar meester Snor mee zit vraagt ze zich af of ze hem moet helpen? Wat gaat Superjuffie doen?

De illustraties in Superjuffie en het apencircus zijn net als altijd in zwart wit en dit keer zitten er wat minder tekeningen in dan in de andere Superjuffie verhalen. De illustraties zijn altijd mooi en geven goed het gevoel neer van het verhaal.

 Superjuffie en het apencircus

Altijd een goed verhaal met inhoud

Dit Superjuffie en het apencircus avontuur was net als alle andere Superjuffie boeken weer een leuk boek om te lezen. Wat ik zo leuk vind aan deze boeken is dat er veel grappige stukken in voorkomen en dat het altijd over een probleem gaat waar dieren een grote rol spelen. Superjuffie en het apencircus beschrijft waar circussen tegenwoordig mee te maken hebben zonder wilde dieren. En dat dieren in een circus niet altijd een goede leefomgeving hebben. Dit boek is heel goed leesbaar voor alle kinderen van 6 jaar die al wel goed kunnen lezen, maar is ook zeker als voorleesboek goed te gebruiken.

Ik ben fan van deze boeken dus voor mij is Superjuffie en het apencircus weer een mooie aanvulling op de serie. Ik hoop dat er snel weer een nieuw avontuur komt!

Specificaties Superjuffie en het apencircus

Uitgever: van Holkema & Warendorf | Auteur: Janneke Schotveld | juni 2019 | 9789000366217 | 160 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Superjuffie en het apencircus
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.