De spiegel der duisternis, een spannend vervolg in de serie

Als je van boeken met een cliffhanger houdt, dan is De spiegel der duisternis iets voor jou. Lucy, Alfred, Sam en Milstone moeten zes onnavolgbare opdrachten voltooien. Maar wanneer ze in de spiegel der duisternis kijken, komen ze er achter dat de schaduwheer Jaldabaz achter de hartsteen aanzit. De vrienden moeten de hartsteen vinden voordat de dienaren van Jaldabaz dat doen, en vervolgens ook nog de onnavolgbare opdrachten voltooien. Zal ze dit lukken?

De spiegel der duisternis

Het kwaad rukt op…

Lucy en haar vrienden Alfred, Sam en Milstone moeten zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt. De Boom der Kennis vertelt Lucy wat haar derde opdracht is en de vrienden trekken verder.Ondertussen wordt de situatie in het Rijk steeds grimmiger. Jaldabaz en zijn Legioen rukken verder op; zijn troepen marcheren door de straten van Biedelberg en de Antroponieten zijn overal. De kracht van de Hart Steen neemt snel af en de verantwoordelijkheid om het Rijk te redden drukt zwaar op Lucy’s schouders. Ze kan niet anders dan het duister in de ogen kijken. Zal het haar lukken om het licht te blijven zien?

Met prachtig geïllustreerde kaart van het Rijk door Sophie Pluim voorin!

Lees ook het eerste deel in de serie: De Orde van de Gouden Leeuw, dat is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2020.

Cliché?

Zoals te zien in het kopje van deze alinea, is De spiegel der duisternis een erg cliché verhaal. We zetten het even op een rijtje:

  • De held(in) moet een aantal opdrachten voltooien
  • Er is een geheime organisatie die de held(in) helpt
  • Er is een schaduwheer die wil terugkeren
  • De held(in) moet een soort symbool van goedheid beschermen
  • De held(in) wordt verraden door een vriend(in)
  • de rest van de wereld denkt dat de held(in) is overgelopen

Ik vind ook dat een groot deel van het boek op de Griekse mythologie lijkt, bijvoorbeeld dat de held(in) een aantal onnavolgbare opdrachten moet voltooien. Hercules moest dat ook doen. En net zoals in dit verhaal wordt Hercules verraden door de godin Hera. Dat vind ik tegelijkertijd ook wel leuk, want zo kom je de Griekse mythologie nog eens tegen.

spiegel der duisternis

De spiegel der duisternis is ook origineel

Ja, ondanks dat “de spiegel der duisternis” een cliché is, het heeft ook zijn originele kanten. We kunnen ook kijken in de ogen van de vijanden. We krijgen te lezen hoe de vijand denkt, en we krijgen een enorm aantal details van hoe zijn thuisbasis eruitziet. Ik ben dol op verhalen die heel duidelijke details aangeven, verhalen zoals The Lord Of The Rings. De schrijver beschrijft alle gebouwen, gebeurtenissen en voorwerpen alsof ze er recht voor staat. Mijn complimenten 👍. Ik vind de spiegel der duisternis een heerlijk boek om te lezen tijdens de zomer.

spiegel der duisternis

Serie

De spiegel der duisternis is een deel van een boekenserie. Ik weet niet hoeveel boeken, maar ik weet wel dat De spiegel der duisternis het tweede deel is, ikzelf heb het eerste deel nog niet gelezen. Maar ik vind dat dat wel nodig is, want in De spiegel der duisternis word je gewoon zomaar in het verhaal gegooid zonder te weten wat er aan de hand is. Maar het lijkt me heel leuk om al die boeken op mijn boekenkast te zien staan, zoals ik dat heb met mijn Donald Duck PREMIUM series.

De spiegel der duisternis is deel 2 van de serie De orde van de Gouden Leeuw.

spiegel der duisternis

Specificaties De spiegel der duisternis

Auteur: Dorothée de Rooy | illustrator: Sophie Pluim | uitgever: Van Goor | 9789000372560 | juni 2020 | 192 pagina’s | Aanbevolen leeftijd 9 – 15 jaar | Meer weten, bezoek je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.