National Geographic 500 Wereldroadtrips – een indrukwekkende reisgids

Een ultiem gevoel van vrijheid. Gaan en staan waar je zelf wilt. Genieten van mooie natuur en het ontdekken van nieuwe plekken. Dat kan een roadtrip allemaal doen! Hoe fijn is het dat National Geographic de 500 meest onvergetelijke wereldroadtrips voor ons heeft verzameld. Met overzichtelijke kaarten, informatie over de omgeving en tips voor uitstapjes. Een compleet en dik boek, niet alleen als je een roadtrip wilt maken maar ook om gewoon in te bladeren!

Dit adembenemende reisboek van National Geographic biedt een overvloed aan onvergetelijke autoritten overal ter wereld.

500 wereldroadtrips hoofd

De vrijheid van een roadtrip

Dit dikke boek toont als eerste een foto van een slingerweg door een herfstbos en vervolgens een kampeerbusje bij palmbomen. Dat maakt dat je direct al in de stemming raakt! Bekroond reisauteur en fotograaf Joe Yogerst verzorgt de inleiding van dit boek met 500 wereldroadtrips.

Mensen die een roadtrip maken weten heel goed dat de eindbestemming lang niet zo belangrijk is als de reis zelf. Uiteindelijk kom je wel ergens aan. Maar het is de reis die zorgt voor het gevoel van vrijheid, het losgekoppeld zijn van het dagelijks leven en het verlangen naar wat komen gaat.

Joe Yogerst


In 1903 ondernam Horatio Nelson Jackson waarschijnlijk de eerste roadtrip van de West- naar de Oostkust van de Verenigde Staten. Dat dit voortkwam uit een weddenschap deed niks af aan zijn bijzondere belevenissen. In Afrika werd tussen 1924 en 1926 een autorit gereden van Kaapstad naar Caïro, met daarbij ook een vrouwelijke deelnemer. Stella Court Treatt liet zien dat ook vrouwen graag autorijden en lang onderweg kunnen zijn.

Legendarische én onbekende routes

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor een vakantiereis, dan is dit boek natuurlijk handig om door te bladeren. Of misschien is het juist leuk om een route tegen te komen die je zelf hebt afgelegd. Vele legendarische routes komen voorbij zoals de Big Sur in Californië, Great Ocean Road in Australië en de tuinroute in Afrika.

Maar ook minder bekende routes komen aan bod. Bijvoorbeeld in Georgië, Oezbekistan, Guatemala en Alaska. En die zijn natuurlijk net zo interessant. De 500 wereldroadtrips zijn verdeeld in 8 hoofstukken:

  1. Heuvels en bergen
  2. Aan zee en kust
  3. Rivieren, valleien en canyons
  4. Minder bekende routes
  5. Stille landwegen
  6. Stedentrips
  7. Reizen door de tijd
  8. Routes voor fijnproevers

Ook zijn er speciale themabladzijden, met een top 10 van routes. Bijvoorbeeld langs meren, charmante dorpjes, door de wildernis of langs kastelen.

Inspiratie in 500 wereldroadtrips

Voor ieder wat wils dus! Een relatief groot deel van de routes is gelegen in de Verenigde Staten. Natuurlijk door de oppervlakte van het land en de enorm gevarieerde en weidse natuur. De canyons zijn daar natuurlijk het meest indrukwekkend. Maar ook de andere werelddelen zijn goed vertegenwoordigd in de 500 wereldroadtrips. Zo is er in Japan de route van Tokyo naar Kyoto en in Maleisië de oude weg naar Singapore. En misschien raak je ook geïnspireerd door de route van 10.000 km van Caïro naar Kaapstad, net als wij!

De routes voor fijnproevers voeren door wijnstreken, langs oosterse markten en koffie in Costa Rica. Zelfs de Nederlandse kaas is in dit hoofdstuk vertegenwoordigd! En ook is er natuurlijk een lenteroute in Nederland langs de tulpenvelden uitgestippeld. Op en top toeristisch dus. Misschien wil je de mooiste plekken liever ontdekken zonder vooraf uitgestippelde route. Dan kan gelukkig ook nog steeds en heeft zeker ook zijn charme.

Maar de 500 wereldroadtrips is gewoon een indrukwekkend en sfeervol boek met heel veel interessante informatie. Ook als je niet gaat autorijden! Door de foto’s, kaarten en tips is het een compleet verzamelwerk waar je lang in kunt bladeren.

  • Een leuke cadeautip voor iedereen die van reizen houdt en op zoek is naar inspiratie!
  • Leuk voor kinderen in dit thema is het boek Ga je mee naar Yellowstone? Over een wereldreis langs nationale parken. Ook een interessant en leerzaam boek.

Specificaties National Geographic 500 Wereldroadtrips

Auteur: National Geographic Reisgids | Omslagontwerp: Femke den Hartog | Vormgeving binnenwerk: Stan Willemse/Studio Spade | Uitgeverij: Kosmos | 9789043924900 | juli 2022 | 320 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

500 wereldroadtrips
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.